Küba’da Eylem Günü

Küba’da Eylem Günü

ABONE OL
16:02 - 15/11/2021 16:02
Küba’da Eylem Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Küba’da muhalif gruplar bugün “Değişim İçin Sivil Yürüyüş” adlı bir protesto gösterisi düzenliyor.

Yürüyüş öncesi Küba yönetiminden sert uyarılar geldi. Hükümet, yürüyüş sırasında devrim karşıtı gösterilere ve terör olaylarına asla izin verilmeyeceği uyarısında bulundu.

Küba Dışişleri Bakanı, eylemle ilgili olarak ABD’yi suçladı ve yürüyüşün Washington’un Küba’yı istikrarsızlaştırma girişimi olarak nitelendirdi.

Bugün ABD’de yaşayan Kübalılar, özellikle yoğun olarak bulundukları Miami’nin de aralarında bulunduğu şehirlerde yürüyüşe destek eylemleri düzenleyecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da konuya ilişkin olarak dün yaptığı değerlendirmede, “Küba hükümetine, barışçı gösterilere izin vererek, halkın hükümet korkusu olmadan şiddete karşı durmasına, internet ve iletişim hatlarının açık olması ve haberleşme hakkına saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kübalı yetkililerse yürüyüşün mimarı olarak görülen Archipielago hareketinin lideri Garcia Aguilera’yı gözaltına alma tehdidinde bulundu.

Bugün yürüyüşe katılamayacak kişileri temsilen dün tek başına elinde bir beyaz gülle yürüyeceğini açıklayan Garcia, hükümet tarafından alınan önlemler nedeniyle bu yürüyüşünü yapamadı.

Son olarak Temmuz ayında düzenlenen eylemlerde polis ve asker göstericilere karşı güç kullanış ve binlerce kişi gözaltına alınmıştı. Bu çerçevede birçok kişiye karşı açılmış davalar da halen devam ediyor.

Yürüyüşün düzenleneceği bugün aynı zamanda Küba’nın COVID-19 nedeniyle seyahat sınırlamalarını kaldırdığı ve okullarda yeniden eğitimin başlandığı gün.

VOA tarafından geçilen Küba’da Eylem Günü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Küba’da Eylem Günü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Küba’da Eylem Günü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.