Kadirov: “Çeçen Güçleri Ukrayna’da”

Kadirov: “Çeçen Güçleri Ukrayna’da”

ABONE OL
00:19 - 27/02/2022 00:19
Kadirov: “Çeçen Güçleri Ukrayna’da”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çeçen lider Ramazan Kadirov, Çeçen milislerin Ukrayna’da olduğunu söyleyerek Ukraynalıları, hükümeti devirmeye çağırdı.

Kadirov yayınladığı videoda, “Çeçen birliklerinin şimdiye kadar hiçbir kayıp vermediğini, Rus kuvvetlerinin başkent Kiev de dahil olmak üzere büyük Ukrayna şehirlerini kolayca ele geçirebileceğini, ancak görevlerinin can kaybını önlemek olduğunu” söyledi.

“Şu dakika itibariyle tek bir zayiatımız veya yaralımız yok” diyen Kadirov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna saldırısının doğru olduğunu ve her koşulda onun emirlerini yerine getireceklerini” kaydetti.

Rus resmi haber kanalı Russia Today (RT), Çeçenistan’ın başkenti Grozny’in meydanında toplanmış ve Ukrayna’ya savaşmaya gitmeye hazır binlerce Çeçen milisini gösteren bir video yayınlamıştı. RT, Putin’den Ukrayna’ya gitmek için emir bekleyen 12 bin Çeçen milis olduğunu iddia etmişti.

Putin’in “piyadesi” olarak nitelendirilen Çeçenistan bölgesinin lideri Kadirov, Kremlin’i desteklemek için daha önce Suriye ve Gürcistan’a da milisler göndermiş ve çok sayıda insan hakları ihlaliyle suçlanmıştı.

VOA tarafından geçilen Kadirov: “Çeçen Güçleri Ukrayna’da” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kadirov: “Çeçen Güçleri Ukrayna’da” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kadirov: “Çeçen Güçleri Ukrayna’da” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.