İsrail’de Son Bir Haftada Üçüncü Silahlı Saldırı

İsrail’de Son Bir Haftada Üçüncü Silahlı Saldırı

ABONE OL
13:02 - 30/03/2022 13:02
İsrail’de Son Bir Haftada Üçüncü Silahlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail’de son bir hafta içinde üçüncü kez silahlı saldırı düzenlendi. Tel Aviv yakınlarında Filistinli olduğu öne sürülen bir saldırganın açtığı ateşte en az beş kişi hayatını kaybetti. Saldırganın öldürüldüğü açıklandı.

Başbakan Naftali Bennett, koyu dindar Yahudiler’in yaşadığı Bnei Barak kentindeki saldırının ardından paylaştığı Twitter mesajında, “İsrail kanlı bir Arap terörü dalgasıyla karşı karşıya” dedi.

Bu son olayla birlikte, İsrail’de son bir hafta içinde silahlı saldırılarda ölenlerin sayısı 11’e yükseldi.

Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrailli sivillerin öldürülmesini kınadı. Filistin haber ajansı Wafa’nın bildirdiğine göre Abbas, İsrailliler ile Filistinliler’in öldürülmesinin durumu kötüleştirmekten başka bir işe yaramayacağına dikkat çekerek, Yahudi yerleşimciler ve diğerlerince misilleme saldırılara girişilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

İsrail televizyon kanallarında yayınlanan amatör kamera görüntülerinde, siyah giyimli bir adamın Bnei Brak’ta bir yolda yürürken elindeki saldırı tüfeğiyle nişan aldığı görülüyor.

İsrail medyasında kimliği açıklanmayan güvenlik yetkililerine dayandırılarak verilen haberlerde, saldırganın işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Cenin kenti yakınlarındaki bir köyden bir Filistinli olduğu öne sürüldü.

Polis, saldırganın 4 sivili ve olay yerine erken gelen bir polis memurunu öldürdüğünü, daha sonra emniyet güçlerince vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

Görgü tanıkları, saldırganın apartmanların balkonlarına doğru ateş açmaya başladığını, daha sonra da sokaklardaki ve bir araçtaki kişileri hedef aldığını söyledi.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

İsrailli yetkililer, yaklaşmakta olan Ramazan ayı öncesinde saldırılarda artış olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Geçen hafta da İsrail’in güneyindeki Berşeba kentinde İsrail vatandaşı bir Arap tarafından düzenlenen bıçaklı saldırıda 4 kişi yaşamını yitirmişti. İsrailli yetkililer, civardaki bir kişi tarafından vurularak öldürülen saldırganın IŞİD sempatizanı olduğunu belirtmişti. Pazar günü de Tel Aviv’in 50 kilometre kuzeyindeki Hadera’da yine bir Arap saldırgan tarafından açılan ateşte iki polis yetkilisi hayatını kaybetmişti. Saldırgan polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti.

VOA tarafından geçilen İsrail’de Son Bir Haftada Üçüncü Silahlı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail’de Son Bir Haftada Üçüncü Silahlı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail’de Son Bir Haftada Üçüncü Silahlı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.