İsrail ordusu Gazze’de çatışma bölgelerindeki sivillerin tahliye planını sundu

İsrail ordusu Gazze’de çatışma bölgelerindeki sivillerin tahliye planını sundu

ABONE OL
12:44 - 26/02/2024 12:44
İsrail ordusu Gazze’de çatışma bölgelerindeki sivillerin tahliye planını sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ordunun Gazze’de çatışma bölgelerinde kalan sivillerin tahliyesiyle ilgili planı sunduğunu açıklarken BM Genel Sekreteri Guterres’ten İsrail’e uyarı geldi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ordunun Gazze’de çatışma bölgelerinde kalan sivillerin tahliyesiyle ilgili planını savaş kabinesine sunduğunu açıkladı. Gazze’de çatışma bölgelerindeki tanımdan bölgenin Refah olduğu anlaşılıyor.

İsrail, Refah’a saldırı planı yapıyor, ABD ve Batılı ülkeler sivillerin güvenliği sağlanmadan böyle harekete karşı çıkıyor.

Konuyla ilgili BM Genel Sekreteri Guterres’ten de açıklama geldi. Antonio Guterres, İsrail’in Refah’a harekat düzenlemesinin yardım programları tabutuna son çiviyi çakmak anlamına geleceğini söyledi. Guterres, böyle bir askeri harekatın kente sığınan bir milyondan fazla Filistinli için korkunç olacağını vurguladı.

BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi’nin Rusya’nın Ukrayna işgali karşısında ve İsrail’in 7 Ekim’deki korkunç Hamas saldırısı sonrası Gazze’deki harekatına karşı birlik gösterememesinin yetkisine en ölümcül zararı verdiğini belirtti.

Guterres, Güvenlik Konseyi’nin çalışma koşullarında önemli reforma ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Filistin Başbakanı istifa etti

Bu arada Filistin Başbakanı Muhammed Shtayyeh, Filistinliler arasında geniş çaplı uzlaşıya ulaşılması ve kapsamlı bir siyasi oluşumun önünü açmak adına istifa ettiğini açıkladı.

İstifa ABD’nin Filistin lideri Mahmud Abbas’a yönetimde değişiklik yapması için baskı yapmakta olduğu bir sırada geldi.

2019’dan bu yana Başbakanlık koltuğunda oturan Shtayyeh, bir sonraki adımda Gazze’deki gerçekliğin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Gazze’de ise hafta sonu İsrail ordusuyla Hamas arasında çatışmalar yaşandı.

İsrail ordusunun Beyt Lahiya’da bazı bölgelere topçu saldırısı düzenlediği belirtilirken, Gazze’nin kuzeyinde Hamas militanları İsrail askerleriyle çatıştı.

Cumartesi gününden bu yana yaklaşık 90 Filistinli’nin İsrail saldırılarında yaşamlarını yitirdiği belirtiliyor.

İsrail ordusu ise iki askerinin Gazze’nin güneyinde yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan CNN televizyonuna yaptığı açıklamada ABD, Mısır, Katar ve İsrail’in Paris’teki görüşmeler sırasında rehine anlaşması konusunda bir çizgiye geldiğini belirtti.

Sullivan, konuyla ilgili olarak Katar ve Mısır’ın Hamas’la dolaylı görüşmeler yapması gerektiğini de kaydetti.

VOA tarafından geçilen İsrail ordusu Gazze’de çatışma bölgelerindeki sivillerin tahliye planını sundu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail ordusu Gazze’de çatışma bölgelerindeki sivillerin tahliye planını sundu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail ordusu Gazze’de çatışma bölgelerindeki sivillerin tahliye planını sundu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.