*** ”İş Hizmetçileri” projesi tanıtıldı

*** ”İş Hizmetçileri” projesi tanıtıldı

ABONE OL
00:10 - 16/06/2019 00:10
*** ”İş Hizmetçileri” projesi tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”İş Hizmetçileri” projesi tanıtıldı


Berlin Kreuzberg’de düzenlenen, "Dinner für Job" adlı etkinlikte gençlere yönelik meslek ve işyeri projesi tanıtıldı

Kreuzberg’de bulunan "Künstlerhaus Bethanien" adlı kuruluşta düzenlenen toplantıda, "İş Hizmetçileri" adlı girişim tanıtıldı. Proje, Gangway adlı gençlerle ilgilenen kurum ve Kreuzberg-Friedrichein İşverenler Birliği’nin ortak çalışmaları ile hayat bulmakta. Dört yıldır faaliyetlerini aksatmadan sürdüren "Dinner für Job" şimdiye kadar yüzlerce gence meslek ve işyeri imkanı sağladı. Proje çalışanları etkinliğe katılan işveren, politikacı ve kurum temsilcileri ile, gidişaat ve sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundular. Gençlerin sunduğu "Alkhol" adlı dans ve müzik gösterisi ilgi ile izlendi.

iz-hizmet-proj-d1.jpg
iz-hizmet-proj-d2.jpg

”SAYIYI İKİYE KATLIYACAĞIZ”


Projenin tanıtım konuşmasını yapan sorumlulardan Astrid Kleber ve Elvira Berndt, sözlerine gençleri denizi arayan penguenlere benzeterek başladılar ve "Biz onlara suyun yolunu gösterip, denizin kıyısına kadar götürüyoruz. 2005 yılında başlayan çalışmalarımızın amacı, okulu iyi notla bitirmemiş veya bitirmeden ayrılmış gençlere yardımcı olmak. İşyerleri ve kurumlarla ilişkiler kurup, yeni imkanlar arıyoruz. Bu güne kadar 209 gençle ilgilenebildik. 102 tanesi meslek eğitimi görüyor. 43 genç okullarının sona ermesi ile, iş bularak hayatlarını düzene koydular. Biz, önümüzdeki dönemde bu sayıları ikiye katlamayı hedefliyoruz. Amacımız, sorunlu gençleri sokaktan kurtarmak. Dışarıda sorun çok. Kriminal, sosyal, şiddet, uyuşturucu ve alkhol gençlerin peşini bırakmıyor. İşte biz Gangwey çalışanları bunun mücadelesini veriyoruz. Bize bu güne kadar yardımcı olan herkese teşekkür ederken, bundan sonra yardımcı olacaklara da kapımız her zaman açık" dediler.

iz-hizmet-proj-b.jpg
Projenin Melekleri: Micheale Glas, Astrid Kleber, Elvira Berndt, Rahşan Tımarcı, Semih Kneip ve Maria Urso, sokaktaki gençler için çalışıorlar. 

 

”SİZLERE HAYRANIM”

Projenin kuruluşunda destek verip, çok sayıda gencin meslek yapmasına ve iş bulmasına yardımcı olan Kreuzberg-Friedrichain İşverenler Birliği Sözcüsü Udo Gülzow, "Bıkmadan, usanmadan projede çalışanlara hayranım, saygım büyük. Sizlerle çalışmaya devam edeceğiz. Biz sadece bu gençlere yardımcı olmuyoruz. Onlar da bizimle çalışarak, işlerimizin sürmesine taze kan veriyorlar. Bu nedenle, ne kadar çok gence motivasiyon verip, onlara çalışma sevinci verirsek, bundan hepimiz kazançlı çıkar" diyerek, çalışmalara desteklerinin tam gaz süreceğini açıkladı.

iz-hizmet-proj-c1.jpg

Verilen kokteylde etkinliğe katılanlar birbirleri ile tanışma fırsatı bulup, projenin gelecekteki çalışmaları üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

Yusuf MİRZANLI – ha-ber.com 

iz-hizmet-proj-e.jpg

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.