İran Şehirlerine Sivil Savunma Sistemi Kuruyor

İran Şehirlerine Sivil Savunma Sistemi Kuruyor

ABONE OL
18:24 - 03/09/2022 18:24
İran Şehirlerine Sivil Savunma Sistemi Kuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran Savunma Bakanlığı, İsrail ve ABD ile gerilim sürerken, ülkenin 51 şehir ve kasabasının olası bir yabancı saldırıyı engellemek üzere sivil savunma sistemleriyle donatıldığını söyledi.

Savunma Bakan Yardımcısı General Mehdi Ferahi’nin İran medyasına yaptığı açıklamaya göre sivil savunma ekipmanları, İran silahlı kuvvetlerinin “tehdit ve riskin türüne göre kesintisiz çalışan bir yazılım kullanarak tehditleri tanımlamasını ve izlemesini” sağlıyor.

“Bugünlerde ülkelerin gücüne bağlı olarak savaş biçimleri daha karmaşık hale geldi” diyen Ferahi, siber, biyolojik ve radyoaktif saldırıları da içeren hibrit savaşların, klasik savaşların yerini aldığını söyledi.

Ferahi İran’ı tehdit edebilecek ülkelerin isimlerini vermedi.

İran son yıllarda İsrail ve ABD’yi, ülkenin altyapısına zarar veren siber saldırılar düzenlemekle suçluyor. İran ayrıca İsrail’i, nükleer tesislerini sabote etmekle suçladı. İsrail bu sabotajların sorumluluğunu almış ya da reddetmiş değil.

Bölgede ABD-İran askeri gerilimi de uzun süredir devam ediyor. Nükleer müzakereler sürerken İran son olarak, bu hafta başında Kızıldeniz’de ABD’ye ait askeri insansız deniz araçlarına el koymuştu.

ABD Donanması Salı günü, İran Devrim Muhafızları deniz kuvvetlerinin Körfez’de ABD 5. Filosu’nun kullandığı insansız bir su üstü aracını ele geçirme girişimini engellediğini açıklamıştı. İran insansız geminin, deniz trafiği için tehlike oluşturduğunu söylemişti.

VOA tarafından geçilen İran Şehirlerine Sivil Savunma Sistemi Kuruyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran Şehirlerine Sivil Savunma Sistemi Kuruyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran Şehirlerine Sivil Savunma Sistemi Kuruyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.