İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan Fransa’ya Destek ve NATO Uyarısı

İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan Fransa’ya Destek ve NATO Uyarısı

ABONE OL
18:35 - 28/10/2020 18:35
İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan Fransa’ya Destek ve NATO Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’nin Fransa mallarını boykot çağrısına karşın İngiltere Dışişleri Bakanı NATO müttefiklerinin ifade özgürlüğü ve değerlere karşı anlayış konusunda omuz omuza durması gerektiğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, “İngiltere, öğretmen Samuel Paty’nin öldürülmesi karşısında Fransa halkıyla dayanışma halindedir. Terörizm hiçbir şekilde ve asla haklı gösterilemez” dedi.

Raab “NATO müttefikleri ve daha geniş kapsamda uluslararası toplum ortak değerlere anlayış ve ifade özgürlüğü konusunda omuz omuza durmalıdır. Teröristlere bizleri bölebilmeleri için bir imkan vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Fransa’da, Hz. Muhammed ile ilgili karikatürleri öğrencilerine gösteren öğretmen Samuel Paty’nin başının kesilerek öldürülmesinin ardından, Macron’un İslam’la ilgili açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı hakkında “Macron denilen zatın İslamla, Müslümanlarla derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” demiş ardından da Fransız mallarını boykot çağrısı yapmıştı.

VOA tarafından geçilen İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan Fransa’ya Destek ve NATO Uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan Fransa’ya Destek ve NATO Uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan Fransa’ya Destek ve NATO Uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.