*** “Gençlere meslek eğitimi edindirme” paneli

*** “Gençlere meslek eğitimi edindirme” paneli

ABONE OL
00:31 - 16/06/2019 00:31
*** “Gençlere meslek eğitimi edindirme” paneli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Gençlere meslek eğitimi edindirme” paneli

Almanya’nın Münih kentinde, Münih Başkonsolosluğu Eğitim ve Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından "Gençlere meslek eğitimi edindirme" konulu bir panel düzenlendi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Hacı Bayram Veli Camisinde düzenlenen panele, Münih Din Hizmetleri Ataşesi Ali Ünal, Çalışma Ataşeliğinden Yasemin Gonca, Münih İş Ajansı yetkilileri Armin Jaeger ve Arzu Şimşek, Esnaf ve Zanaatkarlar Odasından Duran Dolu, İş Ajansının "Aktif" adlı proje yöneticisi Ahmet Naz ve Hacı Bayram Veli Cami derneğinin başkanı Halil Ersoy ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ünal, yaptığı konuşmada, insanların en önemli hazinesinin bilgi olduğunu belirterek, düzenledikleri bu panelle amaçlarının, okul eğitimini tamamlayacak gençleri Almanya’da ne gibi meslek eğitimi imkanlarının bulunduğu konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Jaeger de, gençlerin meslek edinmeleri yönündeki hedeflerine, ancak birlikte yapılacak çalışmalarla ulaşabileceklerini, Münih kentinde çeşitli sektörlerde iyi durumda olan bir istihdam piyasasının bulunduğunu, bu konuda önemli olanın, gençlerin çok iyi bilgilendirilerek yönlendirilmesi olduğunu ifade etti.

Şimşek, gençlerin şirketlere yaptıkları iş başvurularında, evraklarının eksiksiz olmasına ve müracaat ettikleri meslek için eğitimlerinin uygun olmasına dikkat etmesi gerektiğini belirterek, İş Ajansının, başvuruların nasıl yapılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda hizmet verdiğini söyledi.

munih_cenc_mesl_pan_b.jpg

Naz, çocukların ve gençlerin eğitimlerinin daha sağlıklı olması için okuma alışkanlığının geliştirilmesi gerektiğini, böylelikle kullandıkları dili daha zengin hale getirebileceklerini ifade etti.

Dolu da, istihdam piyasasında bir işçinin de son derece iyi bir meslek eğitimi almış olması gerektiğini belirterek, gençlerin kendi gelecekleri için nitelikli eğitim almasının zorunlu olduğunu söyledi. (aa)

Orhan TİNENGİN – Münih 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.