Başkonsolos Şanlı, Berlin ADD`yi ziyareti etti

Başkonsolos Şanlı, Berlin ADD`yi ziyareti etti

ABONE OL
22:31 - 02/05/2024 22:31
Başkonsolos Şanlı, Berlin ADD`yi ziyareti etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, ADD-Berlin/Brandenburg`a (Atatürkçü Düşünce Derneği) iadeyi ziyarette bulundu.

ADD yönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan yaklaşık 15 kişi yeni başkonsolosu sıcak bir havada karşıladılar.

Birlikte Türk kahveleri içildi ve becerikli bayan üyelerin hazırladıkları pastalar yenirken, bir yandan da Berlin`de yaşayan vatandaşlarımızın sorunları tartışıldı ve görüş alış-verişinde bulunuldu.

Görüşmede birçok soruna değinilirken, bunların arasında özellikle burada yetişen gençlerimiz ile Türkiye`den henüz gelmiş ve çoğunluğu akademisyen olan gençlerimizin sorunları ele alındı.

ADD üyeleri tarafından bu gençlerin karşılaştıkları meseleler dile getirildi ve başkonsolosun çözüme yönelik önerileri gündeme geldi. Bu noktada mesela, gençlerin eğitim, öğrenim, günlük yaşamda karşı karşıya geldikleri sorunlar irdelenirken, özellikle burada yetişen yeni kuşağın Türk dili alanında çektikleri güçlükler tartışıldı.

Esas sorunun, Berlin`de yaşayan Türk çocukları ve gençlerinin Türkçe’ye, yani ana dillerini iyi ve yeterli olarak öğrenememelerinin, aslında gelecek kuşaklara kendiliğinden aktarılacak olan ekinsel (kültürel) ve devasa bir sorun olacağı noktasında görüş birliğine varıldı.

Başkonsolos Şanlı, tüm bu alanlarda çözüme varmada derneklere, tüm STÖ`ne yardımcı olmak isteğinde olduğunu belirterek üyelerce dostça bir ortamda uğurlandı.

Ahmet Tevfik Ortaç/Berlin

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.