Galler Prensesi Kate kanser tedavisi gördüğünü açıkladı

Galler Prensesi Kate kanser tedavisi gördüğünü açıkladı

ABONE OL
23:20 - 22/03/2024 23:20
Galler Prensesi Kate kanser tedavisi gördüğünü açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Galler Prensesi Kate, Ocak ayında geçirdiği karın ameliyatının ardından yapılan testlerde kanser olduğunun ortaya çıktığını ve doktorların tavsiyesi üzerine önleyici kemoterapi gördüğünü açıkladı.

Veliaht Prens William’ın eşi 42 yaşındaki Kate’in Ocak ayında kanserli olmayan ancak ayrıntıları da açıklanmayan durum için planlanmış bir ameliyat geçirdikten sonra iki hafta hastanede kaldığı belirtilmişti.

Ancak Kate Middleton Çarşamba günü kaydedilen ve Cuma günü BBC üzerinden paylaşılan görüntülü mesajda, daha sonra yapılan testlerde kanser bulunduğunun ortaya çıktığını, şimdi iyi olduğunu ve giderek güçlendiğini söyledi.

Kate görüntülü mesajında kanser türünü söylemezken, “zaman, mesafe ve mahremiyet” talep etti.

Galler Prensesi, ”Tedavime başlamam için ameliyat sonrası iyileşmem zaman aldı. Ameliyat başarılıydı ancak operasyondan sonra yapılan testlerde kanser olduğu tespit edildi. Sağlık ekibim önleyici kemoterapi almam gerektiğini tavsiye etti. Şu anda bu tedavinin ilk aşamalarındayım” dedi.

“Bu elbette büyük bir şok oldu ve William ve ben genç ailemizin iyiliği için bunu özel olarak ele almak ve yönetmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diyen Kate, çocukları George, Charlotte ve Louis’e uygun şekilde açıklamanın ve güven vermenin zaman aldığını söyledi.

Kate, “Onlara söylediğim gibi iyiyim ve bana akıl, beden ve moral açısından iyileşmem için yardımcı olacak şeylere odaklanarak her geçen gün daha da güçleniyorum” diye konuştu.

Kanserin türü hakkında ayrını vermeyen Kensington Sarayı, önleyici kemoterapinin Şubat ayında başladığını bildirdi.

Kensington Sarayı, ameliyatının ardından Kate’in Paskalya sonrasına kadar resmi görevlerine dönmeyeceğini açıklamıştı.

Ancak Galler Prensesi’nin Noel’den bu hafta eşi Prens William ile Windsor’daki evlerinin yakınındaki alışverişi sırasında çekilen videosu ortaya çıkana kadar kamu hayatından uzak kalması sosyal medyada yoğun spekülasyonlara neden olmuştu.

Bu haber, geçen ay Kral Charles’ın iyi huylu prostat büyümesi için bir prosedür geçirirken yakalanan belirsiz bir kanser türü nedeniyle tedavi gördüğünün açıklanmasından bu yana kraliyet ailesi için bir başka şok oldu.

75 yaşındaki Charles, kanser tedavisi sırasında kamu görevlerinden çekilmiş olsa da, hükümet yetkilileri ve ileri gelenlerle toplantılar yaparken sık sık fotoğraflarda yer aldı ve hatta kiliseye giderken görüldü.

Kral Charles, geliniyle gurur duyduğunu söyledi

Buckingham Sarayı Cuma günü yaptığı açıklamada, İngiltere Kralı Charles’ın, tedavisi hakkında konuşma cesaretinden dolayı Kate’le gurur duyduğunu söyledi.

Buckingham Sarayı sözcüsü, Charles’ın “Konuşma cesaretinden dolayı Catherine’le gurur duyduğunu” ve hastanede birlikte geçirdikleri zamanın ardından “geçen haftalar boyunca sevgili geliniyle çok yakın temasta kaldığını” söyledi.

Sözcü, Charles ve eşi Camilla’nın “bu zor zamanda tüm aileye sevgi ve desteklerini sunmaya devam edeceklerini” de kaydetti.

Prens Harry ve Meghan’dan mesaj

Sussex Dük ve Düşesi Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Galler Prensesi Kate Middleton’a geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ve bu dönemde aile için “huzur ve mahremiyet” dilediklerini belirtti.

Sunak: “Haksız muameleye maruz kaldı”

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da bir mesaj yayınlayarak, Galler Prensesi’nin iyileşme sürecini sürdürürken tüm ülkenin sevgi ve desteğine sahip olduğunu ve yaptığı açıklamayla muazzam bir cesaret örneği gösterdiğini söyledi.

Sunak, “Son haftalarda yoğun biçimde sorgulandı; dünya çapında ve sosyal medyada medyanın bazı kesimleri tarafından haksız muameleye maruz kaldı. Sağlık söz konusu olduğunda, herkes gibi onun da tedavisine odaklanabilmesi ve sevgi dolu ailesiyle birlikte olabilmesi için kendisine mahremiyet tanınmalı” dedi.

Beyaz Saray: “Haberlerden üzüntü duyduk”

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre bugün düzenlenen basın toplantısında, Kate Middleton ile ilgili haberlere çok üzüldüklerini söyledi ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Karine Jean Pierre, “Bu zor zamanda tüm düşüncelerimiz Cambridge Düşesi, ailesi ve dostlarıyla birlikte. Özellikle bu zamanda mahremiyetlerine saygı göstermemizin önemli olduğunu da düşünüyorum” dedi.

VOA tarafından geçilen Galler Prensesi Kate kanser tedavisi gördüğünü açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Galler Prensesi Kate kanser tedavisi gördüğünü açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Galler Prensesi Kate kanser tedavisi gördüğünü açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.