Esper: 'Ateşkese Genel Olarak Uyuluyor'

Esper: 'Ateşkese Genel Olarak Uyuluyor'

ABONE OL
17:46 - 30/03/2021 17:46
Esper: 'Ateşkese Genel Olarak Uyuluyor'
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika Savunma Bakanı Mark Esper Suriye’nin kuzeydoğusundaki ateşkese genel olarak uyulduğunu belirtti. Esper, Suriye’nin kuzeydoğusundan çekilmekte olan yaklaşık 1000 Amerikan askerinin Irak’ın batısına kaydırılmasının beklendiğini de kaydetti.

Esper, ateşkese genel olarak uyuluyor gibi göründüğünü belirtti ve “sınırlarda bir istikrar görüyoruz, aralıklı atış haberleri almıyoruz, bu beni şaşırtmıyor” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın YPG’yle hala temas halinde olduğunu kaydeden Esper, örgütün kontrol ettiği alanlarda cezaevlerini korumaya devam eder göründüğünü de vurguladı.

Amerika Savunma Bakanı, Suriye’nin kuzeydoğusundan çekilen yaklaşık 1000 Amerikan askerinin IŞİD’e karşı mücadelede Irak’ın savunmasınayardımcı olmak için Irak’ın batısına kaydırılmasının beklendiğini belirtti.

Amerikan askerlerinin Suriye’nin kuzeydoğusundan geri çekilmesinin günler içinde değil haftalar içinde olacağının measjını veren Esper, bunun hava ve kara yoluyla gerçekleştirilmekte olduğunu söyledi.

Esper, “şimdiki oyun planı bu güçleri Irak’ın batısına yeniden konuşlandırmak” dedi.

Amerikan askerlerinin Irak’ı üs olarak kullnıp IŞİD militanlarına yönelik Suriye’de kara ve va aoperasyonları gerçekleştirip gerçekleştirmeyecekleri henüz netleşmiş değil.

Irak’ta 5 binden fazla Amerikan askeri bulunuyor.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.