Erlangen Belediye Başkanı’ndan Ramazan kutlaması

Erlangen Belediye Başkanı’ndan Ramazan kutlaması

ABONE OL
23:23 - 24/04/2020 23:23
Erlangen Belediye Başkanı’ndan Ramazan kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Erlangen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Florian Janik Türk Toplumuna Katkılarından Dolayı Teşekkür Etti ve Koronavirüsü Döneminde Huzurlu Bir Ramazan Ayı Diledi

Mart ayında ikinci turda ikinci bir dönem için yeniden seçilen Erlangen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Florian Janik (SPD) Türk STK başkanlarına özel mektup göndererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Dr. Janik, Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (TGMN) başkanı Bülent Bayraktar ve üyeleri DİTİB Erlangen başkanı Tuğrul Sönmez ve Erlangen Türk Kültür Derneği başkanı Müslüm Gündüz’e özel mektupla iyi dileklerini iletti.

Cami arsası için müjde vermişti

20 Kasım 2019 tarihinde Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Erlangen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Florian Janik ile Türk sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir toplantı düzenleyip problemleri ele almıştılar. Bu toplantıda Belediye Başkanı Erlangen’deki Sultanahmet Camii (‚Blaue Moschee‘) için ek arsa müjdesini de vermişti.

Türk düşmanlığına tepki göstermişti

Halle kentinde yapılan Musevi ve Türk düşmanlığı saldırılarından sonra 12 Ekim 2019 tarihindeki düzenlenen anma töreninde Erlangen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Florian Janik, Erlangen Musevi Cemaati Başkanı Ester Limburg-Klaus ve TGMN başkanı Bülent Bayraktar ortak tepki göstermişti.

Nürnberg yakınlarında bulunan Erlangen kenti bilhassa Üniversitesi ve Siemens şirketiyle meşhur. Kentte çok sayıda Türkiyeli üniversite öğrencisi yaşamaktadır. Kasım ayındaki Mert Çokluk’un intiharı ile de Erlangen Türkiye ve Almanya’da konu olmuştu.

Ramazan ayı konulu mektubu şöyle:

Sayın Bayraktar,

Erlangen Belediyesi Meclis Üyeleri ve şahsım size ve toplumun tüm üyelerine Ramazan ayı başlangıcı vesilesiyle selamlarımı ve en iyi dileklerimle iletirim.

Ramazan ayı sizler için bir şuur ayı, ama bu günlerde Almanya ve tüm dünyada Koronavirüsü nedeniyle hayatımızı yeniden şekillendirmemiz gerekiyor. Bir çoğumuz için yeni olan değerler Müslümanlar için yeni değil. Aile içinde ve toplumla yardımlaşma bilhassa Ramazan ayında çok önemli. Bu sene maalesef Ramazan ayında bugünkü bilgilere göre müşterek ibadetler ve toplumsal oruç açmalar mümkün olmayacak. Ancak bu şekilde virüsün hızlı yayılmasını önleyebiliriz ve hayat kurtarabiliriz.

Bu zor dönemde, Ramazan ayında huzur bulmanızı diliyorum. Şehrimiz için yaptığınız katkılar Erlangen kentimizi tüm insanlar için daha yaşanabilir bir hale getirmiştir. Lütfen bugüne kadar olduğu gibi yalnız yaşayan ve ihtiyar vatandaşlarımıza destek vermeye devam edin. Beraber yaşam için verdiğiniz nitelikli katkılardan dolayı teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalın. Herkese barış dolu ve huzurlu bir Ramazan ayı dilerim.

Saygılarımla,

Dr. Florian Janik

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.