Endonezya’da El Kaide Bağlantılı Üst Düzey Bir Terörist Yakalandı

Endonezya’da El Kaide Bağlantılı Üst Düzey Bir Terörist Yakalandı

ABONE OL
18:30 - 13/12/2020 18:30
Endonezya’da El Kaide Bağlantılı Üst Düzey Bir Terörist Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Endonezyalı yetkililer, El Kaide bağlantılı İslam Cemaati örgütünün üst düzey bir yöneticisinin yakalandığını açıkladı. Örgüt, Güneydoğu Asya ülkelerinde düzenlediği terör saldırılarıyla tanınıyor.

Endonezya Ulusal Polis Sözcüsü Ahmed Ramadhan, yaptığı açıklamada, terörle mücadele biriminin Zülkarneyn kod adıyla bilinen Aris Sumarsono isimli örgüt yöneticisini yakaladığını açıkladı. Sumarsono, polisin Sumatra’da bir eve düzenlediği operasyonla yakalandı.

Operasyon sırasında herhangi bir direnişle karşılaşılmadığı belirtildi. Sumarsono, 2002 yılında Bali Adası’nda düzenlenen ve 200’den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı ve 2003 yılında Jakarta’da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Marriott oteline düzenlenen saldırılardan sorumlu tutuluyor.

Örgüt yöneticisinin kaldığı yerin, daha önce yakalanan bazı teröristlerin sorgulanması sonucu öğrenildiği açıklandı.

Zülkarneyn takma adını taşıyan terörist, 2005 yılından beri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin de yaptırım listesinde yer alıyor.

Aslen biyolog olan teröristin Afganistan’da terör eğitimi alan ilk Endonezyalı militanlardan biri olduğu ifade ediliyor.

VOA tarafından geçilen Endonezya’da El Kaide Bağlantılı Üst Düzey Bir Terörist Yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Endonezya’da El Kaide Bağlantılı Üst Düzey Bir Terörist Yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Endonezya’da El Kaide Bağlantılı Üst Düzey Bir Terörist Yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.