“Diplomatik Müzakereler Sona Erer”

“Diplomatik Müzakereler Sona Erer”

ABONE OL
22:48 - 25/09/2022 22:48
“Diplomatik Müzakereler Sona Erer”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rusya’nın Ukrayna’da işgal ettiği toprakları referandum yoluyla ilhak etmesi durumunda diplomatik müzakerelerin sona ereceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise bu topraklara “tam koruma” sağlayacaklarının mesajını verdi.

Zelenski bu açıklamalarını Amerikan CBS televizyonuna yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya’nın Ukrayna’da işgal ettiği ettiği bölgelerde düzenlemekte olduğu ve Kiev’le Batılı ülkelerce “düzmece” olarak nitelenen referandumlarla ilgili konuştu.

Zelenski, bu sürecin Rusya tarafından başarılı bir şekilde tamamlanması halinde diplomatik müzakerelerin sona ereceği uyarısında bulundu.

Ukrayna’nın dört bölgesinde, Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporişya’da Cuma günü başlayan referandum Salı gününe kadar devam edecek.

Yeni haftada Rusya’dan bu bölgeleri ilhak ettiği yönünde bir açıklama gelebileceği belirtiliyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in seferberlik kararına da değinen Zelenski, bunun Rusya’nın savaşı sürdürmekte zorlandığını gösterdiğini kaydetti.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise söz konusu bölgelerde referandumun Rusya’ya katılmayla sonuçlanması halinde Moskova’nın bu bölgelere tam bir koruma önereceğini söyledi.

Lavrov’un bu açıklaması Putin’in ülke topraklarını korumak için nükleer silah kullanabileceğini açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Söz konusu bölgeler Ukrayna topraklarının yüzde 15’ini oluşturuyor.

VOA tarafından geçilen “Diplomatik Müzakereler Sona Erer” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Diplomatik Müzakereler Sona Erer” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Diplomatik Müzakereler Sona Erer” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.