Cumhuriyetçi Senatörlerden Biden’a İran Uyarısı

Cumhuriyetçi Senatörlerden Biden’a İran Uyarısı

ABONE OL
13:02 - 08/02/2022 13:02
Cumhuriyetçi Senatörlerden Biden’a İran Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhuriyetçi senatörler, Başkan Joe Biden’ı, Kongre’nin onayı olmadan İran’la yapılacak herhangi bir nükleer anlaşmaya karşı çıkacakları konusunda uyardı.

Ted Cruz liderliğindeki 33 Cumhuriyetçi senatör, Biden’a gönderdikleri mektupta, Amerikan yönetiminin İran’la varılacak herhangi bir nükleer anlaşmayı düzenleyecek yasalara bağlı kalınması için “tüm seçenekleri ve mevcut nüfuzlarını” kullanacaklarını bildirdi.

Cumhuriyetçi senatörler mektuplarında, Biden’ın Kongre’yle ilgili yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, yeni anlaşmanın uygulanmasına engel olacaklarını belirtti.

Senatörler, olası planlarıyla ilgili ayrıntıları paylaşmadı. Ancak geçmişte Cumhuriyetçiler’in yasaların kabulünü veya Biden yönetimindeki büyükelçilik atamaları gibi görevlendirmeleri yavaşlattıkları biliniyor.

Cumhuriyetçi senatörler ayrıca İran’la varılacak herhangi bir nükleer anlaşmanın, Senato’nun üçte ikisinin tavsiyesi ve onayını alması gerektiğini savundu.

Öte yandan Amerika ve İran arasında 2015 yılında varılan nükleer programla ilgili anlaşmanın yeniden canlandırılmasını hedefleyen dolaylı görüşmelere bugün Viyana’da yeniden başlanması bekleniyor.

Biden yönetimi, bir önceki ABD Başkanı Donald Trump döneminde, 2018 yılında Amerika’nın tek taraflı olarak geri çekildiği ve İran’ın nükleer faaliyetlerine kısıtlamalar getiren anlaşmayı yeniden canlandırmak niyetinde. Söz konusu anlaşma İran’ın nükleer faaliyetlerini kısıtlar ve kontrol altına alırken bu ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımların da kaldırılmasını öngörüyor.

VOA tarafından geçilen Cumhuriyetçi Senatörlerden Biden’a İran Uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cumhuriyetçi Senatörlerden Biden’a İran Uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cumhuriyetçi Senatörlerden Biden’a İran Uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.