COVİD NE GETİRDİ NE GÖTÜRDÜ?

ABONE OL
22:52 - 03/01/2021 22:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İnsanlar 2020 yılına ne kadar kin duymuşlarsa, bir an önce 2021’in gelmesini evden çıkmasalar dahi bir umutla kutlayıp,2020 yılına da nalet okudular.

Neden…? çünkü olaya sadece kendi açılarından baktığı için haklı olabilirler fakat mesele hiç de öyle değil.

Araştırmalar yaşamın 3,5 milyar yıldır var olduğunu, en son olarak insanın 300 bin yıldır varlığından söz ediyorlar. Peki insan şimdiki düzeyine sözde” modern; akılı” seviyesine nasıl geldi dersiniz?

Engellere karşı durarak veya kendini adapte ederek çare bularak bu seviyesine geldi, peki insanların hepsi bu gelişimden nasibini aldı mı bu soru işareti?

Peki Mutasyon nedir?

Bir canlının içinde oluşan DNA veya RNA dizilimindeki değişime yani kromozom sayısında ve genlerdeki değişime kısaca mutasyon denir. İnsanda mutasyon geçirir yanlış verilen bir bilgi, kansere sebep olurken doğru bilgiler onu bir adım ileri götürür. Onun için Covid 19 yaşamaya ve üremeye kotlu olduğu için mutasyon geçirmesi çok doğaldır. Küçücük bir vuruş bunları yapabilirken ya İnsan?

  • Covid 136 tane ülkede görüldü

Birçok insan evlerine mahkûm oldu evini tanıdı, bir dostuyla kahve içmenin, ona sarılıp koklaşmanın ne kadar önemli bir şey olduğunu hatırlattı.

  • Her gün fazla üretim yapan fabrikalar ürettikleri birçok artı değere sınırlama getirdi.
  • Dere veya ırmaklarda sular temizlendi, göller duruldu.
  • Dünya petrol devleri ham petrolü kafalarına göre satarken 15 $ kadar düştü, trafik düştü, trafik; uçaklar çalışmayınca Amerika kıtası kadar açılan ozon tabakası kendini tamir etti.
  • Dünyadaki kirli hava %30 kendini yeniledi temizlendi, buda önümüzdeki dönemde daha güzel doğa demek.

Tabi kötü yanları da oldu, mesela birçok insan sevdiklerini yitirdi, birçok insan işsiz kaldı, zengin ve fakir hastalanınca mal ve mülkün bir işe yaramadığı dostluğun baki olduğunun farkına vardı.

Umarım önümüzdeki günler çok daha güzel olur, bir tokalaşıp sarılmanın ne kadar önemli olduğunu insanlar anlayıp birbirlerine karşı daha toleranslı olurlar ve davranırlar.

 

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.