Chicago polisi trafikte durdurduğu şüpheliye yaklaşık 100 el ateş etti

Chicago polisi trafikte durdurduğu şüpheliye yaklaşık 100 el ateş etti

ABONE OL
22:39 - 10/04/2024 22:39
Chicago polisi trafikte durdurduğu şüpheliye yaklaşık 100 el ateş etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Chicago kentindeki Polis Kamu Sorumluluğu Dairesi’nin yayınladığı rapora göre, kentte görev yapan dört polis memuru geçen ay bir trafik çevirmesi sırasında kendilerine ateş açan bir şüpheliye bir dakikadan kısa süre içinde yaklaşık 100 el ateş etti.

Dairenin Salı günü yayınladığı ilk rapor, memurların davranışları hakkında herhangi bir sonuca varmıyor ancak olayın kolluk kuvvetleri tarafından güç kullanımı ve ABD’deki ırk ilişkileri hakkında uzun süredir devam eden ulusal bir tartışmayı alevlendirmesi bekleniyor.

Olaya karışan trafik polisleri 21 Mart’ta, Afrika kökenli Amerikalı sürücü Dexter Reed Jr’ın emniyet kemeri takmadığı şüphesiyle durdurulduğu bir trafik çevirmesine müdahale ediyordu. Olay halen soruşturma altında.

Raporda, Reed’in ateş açmaya başlamasının ardından bir polis memurunun bileğinden vurulduğu belirtildi.

26 yaşındaki Reed’in hastanede öldüğü açıklandı ve ön yolcu koltuğundan bir silah bulundu.

Chicago’daki tüm polis saldırılarını inceleyen kurul, raporla birlikte polis kamerası görüntülerini de yayınladı.

Görüntülerde Reed’in polis memurlarının arabanın kapısını açması ancak camını açmaması yönündeki emirlerine karşı geldiği görülüyor. Ardından uzun bir dizi silah sesi duyuluyor.

Raporda, “Video görüntüleri ve ilk raporlar Reed’in önce ateş ederek memuru vurduğunu ve dört memurun da karşılık verdiğini doğruluyor. Mevcut ön kanıtlar da, memurların Reed’in aracından çıkıp yere düşmesi de dahil 41 saniyelik bir süre içinde yaklaşık 96 kez ateş ettiklerini doğruluyor” denildi.

Chicago Belediye Başkanı Brandon Johnson Salı günü düzenlediği brifingde, bir başka Afrika kökenli Amerikalı erkeğin daha polisle girdiği çatışma sırasında hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirirdi.

Brandon Johnson, videonun yayınlanmasının soruşturmanın şeffaf yürütülmesini sağlamaya yönelik bir girişim olduğunu söyleyerek olayla ilgili bir yargıda bulunmaktan kaçındı.

Johnson, “Belediye Başkanı ve Chicago’nun batı yakasında iki siyah çocuklu bir ailenin reisi bir baba olarak, bir başka siyah gencin daha polisle girdiği bir çatışma sırasında hayatını kaybettiğini görmekten dolayı kişisel olarak yıkıldım” dedi.

VOA tarafından geçilen Chicago polisi trafikte durdurduğu şüpheliye yaklaşık 100 el ateş etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Chicago polisi trafikte durdurduğu şüpheliye yaklaşık 100 el ateş etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Chicago polisi trafikte durdurduğu şüpheliye yaklaşık 100 el ateş etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.