California’da Yılın En Büyük Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

California’da Yılın En Büyük Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

ABONE OL
17:57 - 02/08/2022 17:57
California’da Yılın En Büyük Yangını Kontrol Altına Alınamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin California eyaleti yeni bir yangın felaketiyle mücadele ediyor. Cuma günü eyaletin kuzeyindeki Siskiyou bölgesinde başlayan McKinney yangını kısa sürede büyüyerek 21 bin hektardan fazla alanı kül etti.

Henüz kontrol altına alınamayan yangında şimdiye kadar araç içinde sıkışan 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ölen kişilerin kimliği henüz belirlenemedi.

Yetkililer, Kuzey California Ulusal Ormanı’nda kontrolden çıkan ve yaklaşık 8.000 kişilik bir kasabayı tehdit eden yangının bu yıl eyaletteki en büyük orman yangını haline geldiğini ifade ediyor.

Siskiyou bölge yetkilileri yangında yüzlerce yapının kullanılamaz hale geldiğini belirtirken, binlerce kişinin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

California Valisi Gavin Newsom yangının evleri yok edip, altyapıyı tehdit etmesi üzerine Cumartesi günü Siskiyou’da olağanüstü hal ilan edildiğini açıklamıştı.

Yangına 650’ye yakın itfaiye personeli havadan ve karadan müdahelede bulunuyor; ancak aşırı sıcak hava koşulları itfaiye ekiplerinin işlerini zorlaştırıyor. Çünkü California bu yıl önceki yıllardan biraz farklı olarak daha yoğun bir kuraklıkla ve sıcak havayla mücadele ediyor.

Sıcaklıkların Pazar günü 40 dereceye ulaştığı bölgede kırmızı bayrak alarmı verilerek yangına 12 mil uzaklıktaki Yreka Bölgesi için de tahliye emri çıkarıldı.

Yetkililer, muhtemel bir fırtınanın önümüzdeki günlerde daha fazla yangın çıkmasına neden olabileceği konusunda hazırlıklı olunması gerektiği uyarıları yapıyor.

ABD Orman Hizmetleri Sözcüsü Adrienne Freeman, bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yangının giderek büyüyebileceğini ve itfaiyeciler için tehlikeli olabileceğini söyledi.

California itfaiye ekipleri sadece McKinney yangını değil hafta sonu bölgeye yakın 10 farklı yangına daha müdahale etti.

Yangının çıkış nedenine yönelik araştırmalar henüz netlik kazanmadı. Ekipler önceliğin yangının kontrol altına alınması olduğunun altını çiziyor.

VOA tarafından geçilen California’da Yılın En Büyük Yangını Kontrol Altına Alınamıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. California’da Yılın En Büyük Yangını Kontrol Altına Alınamıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan California’da Yılın En Büyük Yangını Kontrol Altına Alınamıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.