California Kıyılarını Temizleme Çabası

California Kıyılarını Temizleme Çabası

ABONE OL
10:04 - 18/10/2021 10:04
California Kıyılarını Temizleme Çabası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İşçiler California sahilinde yakıt sızıntısını temizlemeye devam ederken dalgıçlar su altındaki boru hattının nasıl petrol sızdırdığını anlamaya çalışıyor.

2 Ekim Cumartesi günü farkedilen çatlaktan en az 3 bin varil yakıt sızdı ve 25 kilometreden geniş bir alana yayıldı.

Sızıntı, Los Angeles’in güneyindeki, sörfçülerin favorisi olan Huntington Beach ve Newport Beach bölgesinde meydana geldi.

Bir petrol şirketinin yöneticisi boru hattındaki çatlamanın nedeninin bilinmediğini açıkladı.

Amplify Enerji Şirketi’nden Martyn Wilsher, dalgıçların bölgede olduğunu, olayın kaynağını ve muhtemel nedenini araştırdıklarını belirtiyor.

Uzmanlar sızıntının nedenini araştırırken, gönüllüler kumsaldaki temizlik çalışmalarına yardım ediyor.

Gönüllülerden Scott White topladıklarını çöp işletme merkezine götürüyor, taşıyabildiği kadarını taşıyacağını kaydediyor.

Sızıntı yüzünden 6 yıl önceki gibi doğal yaşam tehdit altında. 6 yıl önce Santa Barbara’nın kuzeyinde meydana gelen petrol sızıntısı sızıntısı okyanus kuşlarını yakıtla kaplamıştı.

California, birçok Amerikan eyaleti gibi yenilenebilir enerjiye doğru ilerliyor fakat bir çevreci, bunun yeterince hızlı olmadığını söylüyor.

Azul İklim Hareketi Direktörü Andrea Leon-Grossman yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle ilerleme teknolojisine sahip olunmasına rağmen hala petrol aranmasından şikayetçi.

Sızıntıdan etkilenen bölgedeki kumsalların temizlik çalışmaları devam ederken aylarca kapalı kalma ihtimali bulunuyor.

VOA tarafından geçilen California Kıyılarını Temizleme Çabası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. California Kıyılarını Temizleme Çabası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan California Kıyılarını Temizleme Çabası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.