*** Bursa Mehter Takımı Berlin’e geldi

*** Bursa Mehter Takımı Berlin’e geldi

ABONE OL
00:02 - 16/06/2019 00:02
*** Bursa Mehter Takımı Berlin’e geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Bursa Mehter Takımı Berlin’e geldi

Bursa Mehter Takımı, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 14. Askeri Bandolar Festivali’nde gösteri yaptı

Alman Silahlı Kuvvetleri tarafından Berlin’in en büyük spor salonlarından biri olan Max-Schmeling Halle’de düzenlenen festivale 11 ülkeden askeri bandolar katıldı. Profesyonel bandoların sahneye çıktığı festivalde, Mehter takımıyla birlikte Bursa’nın kılıç-kalkan ekibi de bir gösteri yaptı.

Bursa Mehter Takımı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özşeker, Almanya’ya birçok kez geldiklerini, ancak ilk defa bu festivale Alman makamlarının daveti üzerine katıldıklarını söyledi.
Alman izleyicilerin mehter takımına çok büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Özşeker, ”Mehter takımı anons edildiğinde büyük alkış kopuyor. Buraya gelmeden önce dergilerde haberler çıktı. Diğer gruplar da ilgi gösterdiler. İlgiden çok memnunuz” dedi.

meh-ber-mmf-z.jpg

DÜNYANIN EN ESKİ ASKERİ BANDOSU 

Bursa, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde gösteriler yaptıklarını kaydeden Özşeker, Türk bayrağını çeşitli ülkelerde dalgalandırdıklarını, bunun kendileri için bir mutluluk vesilesi olduğunu söyledi.
Berlin’den sonra Köln kentinde de bir gösteri yapacaklarını belirten Özşeker, Türkiye’yi öz değerleriyle temsil ettiklerini ifade etti.

Mehter takımını, sahneye çıkmadan önce dünyanın en eski askeri bandosu olarak anons eden sunucu, gösteriden sonra da ”Mehterin çok güçlü anlamına geldiği, gösteriden sonra da anlaşılmıştır” ifadesini kullandı.
Mehter takımıyla kılıç-kalkan ekibinin toplam 40 kişiyle görev aldığı festival, bu akşam ve yarın yapılacak iki etkinlikle son bulacak. (AA)

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.