BURNUNDAN KIL ALDIRMIYORLAR

ABONE OL
23:40 - 24/06/2022 23:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Zamanın birinde çok zengin mi; zengin bir toprak ağası yaşarmış, dediği dedik, çaldığım düdük misali lafının üzerine kimse laf edemezmiş.

Yaşı da yerinde olan toprak ağasının bir gün başına şiddetli bir ağrı girer, eve doktor çağrılır, ilaçlar verilir ne mümkün ağrı bir türlü geçmez. Daha teşkilatlı olan, şehir hastahanesine götürülür, birkaç tahlil yapılır, bir düzine ilaç verilir, Ağa bunları kullanır fakat hiç fayda göremez. Başının ağrısı her geçen gün daha da şiddetlenerek ağrımaya, hayat çekilmez olmaya başlar.

Hali vakti yerinde olan zengin adam birde dış ülkedeki doktorlar baksın diye yurt dışına gider, tıbbi tüm tahliller yapılır, sonuç olarak adamın baş ağrısının neden kaynaklandığını bulamazlar.

Toprak ağasına son günlerini evinde geçirmesi için memleketine yollarlar.

Bu arada saçı sakalı uzayan ağa için çocukları ağanın berberini eve çağırırlar; Ağayla berber dertleşmeye başlar, bu baş ağrıma çare bulana servet vermeye razıyım, ne memlekette nede yurt dışında bir çare bulamadılar. Doktorlar beni evimde öleyim diye memleketime yolladı deyince berber Ağam senin burnunda kıl dönmesi olmasın dur bir bakayım diyerek daha ağa ne olduğunu anlamadan ağanın burnundaki kılı cımbızla çeker…

Ağada bir figan basar bağırır!! ortalık kan revan, gürültüye ev halkı yetişir, tekme tokat berberi dışarı atarlar.

Ağanın burnu pansuman yapılır, kan durdurulur, Ağa yıllar sonra o gece rahat bir uyku uyur, sabahleyin dinç bir şekilde ayağa kalkar ve hemen bana berberi getirin der….

Berber ağanın adamlarını görünce biraz ürperir; fakat mecburen emre itaat eder, ağanın karşısına çıkınca özür diller, ağa dile benden ne dilerse der sen benim hayatımı kurtardın diyerek berberi ödüllendirir.

Bugüne kadar burnundan kıl aldırmayıp atıp tutanlar asıp kesenler yolun sonuna gelindiğini anlayıp, Arap katillerinden medet umuyorlar. Onları saraylarda ağırlıyorlar.

Hele bir iç işleri bakanı var ki, birçok siyasetçi onun için suç işleri bakanı diyor.

Marmaris’te çıkan orman yangınını dakika dakika izliyorum bölge kontrolümüzde diyerekten, yalan söylüyor, sarayda Arap şerhleriyle yalelli müziği eşliğinde; dişinin arasına kaçan et parçalarını tırnaklarıyla çıkarmakla meşgul.

Bu iktidarın dini, imanı para olmuş.

Yüzlerce hektar ormanlar yok olurken saray çevresi kendilerini kurtarma derdinde.

Birde Almanya’daki politikacılar özelikle de ekonomi bakanı Rusya’nın gazı kesmesiyle birlikte alarm vermeye başladı, gazı az kullanın, tasarrufa gidin, banyo yapmayın diyen bakan acaba kendi tasarruf yapıyor mu? Yoksa miskin miskin kokuyor mu?

Bunca yıldır atıp tutanlar, kartellere milyarlarca Euro para pompalayanlar utanmadan halkı tasarrufa çağırıyor.

Maaşlar yerinde sayarken temel gıda fiyatları %50’nin üzerine çıkmış, benzin fiyatları düşürülecek dendi, para yine benzin kartellerinin cebine gitti ne denetim var ne kontrol var…Bu Halk bunun hesabını en yakın zamanda hepinizden soracaktır bunu bir kenara yazın…

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Mert

      Zihniyete bakarmısınız?
      —–https://www.youtube.com/watch?v=omtRufmN9-Q—–
      Güya bu kadın müslüman başını örtmüş, ancak Allah’ını terk etmiş, Allah’ın emri haram ve yasaklarını arkasını atmış, münafık Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün günahını yanlışlarını ortak olmak için altına yatacak kadar hazır ve nazır. Ne dersiniz şimdi? Hay ben senin yaşadığın Müslümanlığın içine edeyim. Sen değil bir Müslüman, kendini İlah edinmiş Putperest birisin.

      Kendi nefsinin arzusunu kendisine ilâh edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın? (Furkân Suresi 43)
      Allah’ın yolundan saptırmak için Allah’a ortaklar kıldılar. De ki: “Keyif sürün! Hiç kuşkusuz, varacağınız yer ateştir.” (İbrahim Suresi 30)
      Onlar ki; Allah’la beraber başka ilah(lar) ediniyorlar. Pek yakında bilecekler/anlayacaklar. (Hicr Suresi 96)
      Allah’ı bırakıp da kendileri için göklerden ve yerden hiçbir rızka sahip olmayan, (olmaya da) güç yetiremeyecek şeylere ibadet ederler. (Nahl Suresi 73)
      Kendilerine izzet/üstünlük/güç kaynağı olsun diye Allah’ın dışında ilahlar edindiler! (Meryem Suresi 81)

      Yanıtla
      +0
      -0