*** ”Boğaziçi-Kültürler Geçidi” festivali

*** ”Boğaziçi-Kültürler Geçidi” festivali

ABONE OL
00:09 - 16/06/2019 00:09
*** ”Boğaziçi-Kültürler Geçidi” festivali
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Boğaziçi-Kültürler Geçidi” festivali

Almanya’nın Duisburg kentinde ”Boğaziçi-Kültürler Geçidi” adı altında 24 Nisan-13 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenecek festival için geri sayım başladı

duisb-kult-fest-b.jpgFestivalle ilgili olarak Duisburg Tiyatrosu’nda basın toplantısı düzenleyen yetkililer, Türk göçmenlerden festivale ilgi göstermelerini beklediklerini belirttiler.

Duisburg Tiyatro Müdürü Ute Saalmann, tiyatro oyunları ve sahne sorumlusu Michael Steindl ve Duisburg Belediyesi Göçmenler Uyum Dairesi Başkanı Leyla Özmal ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ”Uyumdan ziyade, yaptığımız kültürel ve sanatsal çalışma ve etkinliklerle insanları kaynaştırıyoruz” dedi.

Program akışı konusunda bilgiler veren ve izleyicileri büyülemek istediklerini ifade eden Saalmann, festivalin Mercatorhalle adlı salonda 24 Nisanda yerel saatle 20.00’de, İstanbul’a edebi bir yaklaşımdan ve Şevval Sam’ın vereceği bir konserden oluşan zengin bir kültür programıyla başlayacağını kaydetti.

Saalmann ayrıca, festivale katılmak isteyen gruplara özel indirimler de yapacaklarını sözlerine ekledi.

Festival çerçevesinde 3 Mayısta İstanbul 5. Sokak Tiyatrosu ”Ashura” adlı oyunuyla 12 dilde bir şarkılar akşamı sunacak. Yine İstanbul’dan gelecek ”Garajistanbulpro Tiyatrosu” 13 Mayısta Kemal Gökhan Gürses’in çizgi romanından uyarlanmış ”Histanbul” adlı eserin Almanya prömiyerini gerçekleştirecek.

Bunun yanı sıra Almanya’dan ”Münchner Kammerspiele” adlı Alman oyuncu topluluğu 6 Mayıs Çarşamba akşamı, Orhan Pamuk’un ”Kar” adlı romanını sahneye uyarlayacak.

Euripides’in "Medea" adlı oyunu da 9 ve 10 Mayısta gösterilecek.

Frankfurt kentindeki Theateripherie Tiyatrosu, göçmen gençlerle birlikte hayata geçirdiği bir tiyatro projesiyle 11 ve 12 Mayısta Genceli Nizami’nin romanından uyarlanan ”Leyla ve Mecnun”u sahneleyecek.


(A.A) Cevdet ALBAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.