Boeing 737 Max tipi uçaklar bir kez daha uçuşlardan çekiliyor

Boeing 737 Max tipi uçaklar bir kez daha uçuşlardan çekiliyor

ABONE OL
23:23 - 06/01/2024 23:23
Boeing 737 Max tipi uçaklar bir kez daha uçuşlardan çekiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA, Alaska Havayolları’na ait bir Boeing 737-Max 9 tipi uçağın penceresinin kalkıştan sonra patlamasının ardından bu uçakların uçuş izinlerini geçici olarak askıya aldığını açıkladı.

FAA yöneticisi Mike Whitaker konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, dünya genelindeki 171 adet Boeing 737-Max 9 tipi uçağın tamamının denetimden geçmesi gerektiğini açıkladı. Karar uyarınca bu uçakların bir sonraki uçuşlarından önce FAA tarafından talep edilen kontrollerden geçirilmesi gerekiyor.

Uzmanlar söz konusu denetimlerin uçak başına 4 ila 8 saat arasında süreceğini belirtiyorlar.

737 Max tipi uçaklar yaşanan iki kazanın ardından daha önce de uçuşlardan çekilmişlerdi.

Alaska Havayolları yaşanan olayın ardından filosundaki 65 adet 737-Max 9 tipi uçağı servisten çektiğini açıklamıştı. Alaska Havayollarının bu sebeple şu ana kadar 100 civarında uçuşunu iptal etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Boeing 737 Max serisi uçaklar 2019 yılında yaşanan iki ayrı kazanın ardından yaklaşık 1,5 yıl boyunca incelemeler ve düzenlemeler nedeniyle uçuşlardan men edilmişti.

VOA tarafından geçilen Boeing 737 Max tipi uçaklar bir kez daha uçuşlardan çekiliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Boeing 737 Max tipi uçaklar bir kez daha uçuşlardan çekiliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Boeing 737 Max tipi uçaklar bir kez daha uçuşlardan çekiliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.