Biden’ın Gazze’ye yardım için ABD ordusuna acil durum misyonu talimatı vermesi bekleniyor

Biden’ın Gazze’ye yardım için ABD ordusuna acil durum misyonu talimatı vermesi bekleniyor

ABONE OL
14:39 - 08/03/2024 14:39
Biden’ın Gazze’ye yardım için ABD ordusuna acil durum misyonu talimatı vermesi bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden’ın Birliğin Durumu konuşması sırasında Gazze’ye yardım için ABD ordusuna Akdeniz’de Gazze kıyısında bir liman kurulması ve Kıbrıs üzerinden yardımın iletilmesi amacıyla acil durum misyonuna liderlik etmesi talimatı verdiğini açıklaması bekleniyor.

Bu misyon kapsamında Gazze’ye gıda, su, ilaç ve geçici barınma olanaklarını sağlayacak büyük gemilerin limana yanaşması planlanıyor.

Kurulacak geçici limanın her gün yüzlerce ilave TIR’larla yardım kapasitesi sağlaması bekleniyor.

İlk sevkiyatın Kıbrıs üzerinden yapılması planlanıyor

Biden yönetiminden üst düzey yetkililer süreçte güvenlik gereksinimlerinin karşılanması amacıyla İsrailliler ve Birleşmiş Milletler ile diğer insani sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacaklarını belirtti.

Yetkililere göre ilk yardım sevkiyatı, ABD ordusu ile ortakların ve müttefiklerin desteğiyle Kıbrıs üzerinden yapılacak.

Biden yönetimi yetkilileri yeni misyonun uygulanmasının birkaç hafta alabileceğini söylüyor.

Gazze’de sahada ABD askeri doğrudan görevde olmayacak

Yeni misyonla ilgili gazetecilere bilgi veren Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, ABD ordusunun tesislerini ve imkanlarını kullanacağını; ancak Gazze’de sahada doğrudan ABD askerinin olmayacağını vurguladı.

Toplantıda konuşan bir savunma yetkilisi de “Planlanan konsept kıyıdan uzakta askeri gemilerdeki ABD askeri personelinin varlığını içeriyor ancak limanın ya da bağlantılı tesisin kurulması için Amerikan askeri personelinin kıyıya gitmesini gerektirmiyor” ifadelerini kullandı.

Biden yönetimi yetkilileri uzun bir süredir İsrail’i, yardımlar konusundaki teftişinin yardım akışını yavaşlattığı gerekçesiyle eleştirmiş ve Birleşmiş Milletler uzmanları da Gazze’deki durumun kıtlığa yaklaştığı uyarısında bulunmuştu.

Biden rehinelerin durumu ve geçici ateşkes çabalarına da dikkat çekecek

Yetkililer Biden’ın akşam yapacağı Birliğin Durumu konuşmasında Hamas’ın hala rehin tuttuğu İsrailli rehinelerin durumuna ve Ramazan başlayana kadar yeni bir geçici ateşkesin sağlanmasına yönelik çabalara dikkat çekeceğini belirtti.

Biden yönetimi yetkilileri anlaşma konusunda artık topun ABD ve AB’nin terör örgütü listesinde yer alan Hamas’ta olduğunu belirtiyor.

VOA tarafından geçilen Biden’ın Gazze’ye yardım için ABD ordusuna acil durum misyonu talimatı vermesi bekleniyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’ın Gazze’ye yardım için ABD ordusuna acil durum misyonu talimatı vermesi bekleniyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’ın Gazze’ye yardım için ABD ordusuna acil durum misyonu talimatı vermesi bekleniyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.