Berlin`de Cumhuriyet`in 100. Yılı Bilgi ve Kültür Yarışması düzenledi

Berlin`de Cumhuriyet`in 100. Yılı Bilgi ve Kültür Yarışması düzenledi

ABONE OL
14:02 - 05/03/2024 14:02
Berlin`de Cumhuriyet`in 100. Yılı Bilgi ve Kültür Yarışması düzenledi
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

T.C. Berlin Başkonsolosluğu himayesinde, Berlin Eğitim Ataşeliği tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Bilgi ve Kültür Yarışması’ düzenlendi.

Başkent Berlin’in değişik ilkokul ve sivil toplum kuruluşlarında eğitim gören çocuklar arasından seçilen 4., 5. ve 6. Sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada, 1. Yusuf Efe Şanver, 2. Muhammed Talha Öztorun, 3. Yavuz Selim Yıldırımlar değerli büyük ödülleri paylaşırken; yarışmada ilk üçe giremeyen diğer 28 öğrenciye de ‘Katılım Sertifikası’ ve çeşitli ödüller dağıtıldı.

Eğitim Ataşeliği, anavatanından uzakta yaşayan genç nesillerin ülkesiyle bağını güçlendirmek, Türk dili ve kültürü hakkında bilinçlenmesine yardımcı olmak ve Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak ve bu çerçevede çocuk ve gençlerin birbirini tanımasına, kaynaşmasına, Türkçeyi özenle ve güvenle kullanmalarını sağlamak ve öğrencilere yarışma kültürünü kazandırmak hedefiyle düzenlenen etkinlik Esra Güvenir‘in sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından T.C. Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi ve T.C. Berlin Büyükelçiliği Müşavir V. Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl yaptığı açılış konuşmasında; “Bu etkinliğe katılma özgüvenliği gösterdikleri için öğrencilerimizi tebrik ediyorum, anne ve babalara verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bilgi yarışmasıyla çocuklarımızın genel kültürüne katkı sağlamayı, Türkçe ve Türk Kültürüne katkı sağlamayı, ilgilerini artırmayı ve bu derslerde öğrettiklerimizden geri bildirimi almayı amaçlıyoruz. Berlin Eğitim Ataşeliği olarak Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın onda birini yaşadığı Berlin Eyaleti’nde yaklaşık 2250 öğrenciye, 39 okulda ve 20 sivil toplum kuruluşunda 27 öğretmenimizle, Türkçe ve Türk Kültürü konusunda büyük sorumluluklar üstlenmekteyiz. Bu derslerin yanı sıra bağlama, gitar, kabak kemane gibi enstrüman kursları, Osmanlıca Türkçesi ve halk oyunları kursları verilmektedir. Öğrencilerimize yine, Almanca, İngilizce, Türkçe ve matematik takviye kursları da verilmektedir. Oyun ve tiyatro atölyelerimiz var; ailelere seminerleri de vermekteyiz. 2023-2024 eğitim döneminde Türkçe güzel okuma yarışması düzenlemiştik, bugün burada bilgi yarışmasını yapıyoruz.

Bundan sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ve 19 Mayıs Çocuk Bayramı’nı ve futbol turnuvamızı gerçekleştireceğiz. Bütün velilerimizden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek ve duyarlılık bekliyoruz. Bu yarışmada görev alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize, konsolosluk çalışanlarımıza ve tüm davetlilere de teşekkür eder, yarışacak öğrencilerimize başarılar dilerim.” dedi.

Ardından, Berlin Eğitim Ataşeliği Çocuk Korosu, öğretmenleri Senem Tokmak’ın yönettiği müzik dinletisinde çocuk şarkıları söylediler. Daha sonra bilgi yarışmasına geçildi. Sesli ve yazılı sorular, başkonsolosluğun dahili televizyonuna yansıtılarak, yarışmaya katılan öğrencilerin ister kendi cep telefonlarından isterlerse ekranlardan takip edebilecekleri bilgisi verildi. daha önce KAHOOT programını kullanmamış öğrencilerin programa alışmaları için 10 soruluk deneme yarışması yapıldıktan sonra esas sorulara geçildi. 30 saniye veya bir dakika süreli yazılı ve sesli 25 soruya verilecek cevapları yanıtlamanın yanı sıra çabuklukta önemliydi.

Deneme yarışmasından sonra esas yarışmaya geçilirken, salondaki öğrenciler ve aileleri büyük bir heyecan içindeydiler. Yarışmanın ardından değerlendirmeye geçildi. Bu aradan yararlanılarak konuklara müzik öğretmeni (bağlama) Mustafa Yılmaz ve öğretmen Ümit Çağatay (gitar)tarafından mini bir Türk Halk Müziği dinletisi sunuldu.

T. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da oğlu Mete ile birlikte konuk katıldığı Bilgi Yarışması’ndansonra ödül törenine geçildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ödül ve sertifikalarını Başkonsolos Şanlı ve Müşavir V. Prof. Karagöl takdim etti ve öğrencilerin hepsiyle tek tek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Etkinlik sonrası başta Prof. Karagöl ve Eğitim Ataşeliği Koordinatörü Mahir Işıklar ile Bilgi Yarışması Komisyonu’nda görev alan öğretmenler Bora Alioğlu, Ceren Boz, Dilek Öztürk, Mustafa Kaplan, Müge İnkaya, Ümit Çağatay, Senem Tokmak ve Esra Güvenir’e teşekkür eden Şanlı, SES Dergisi’ne şunları söyledi; “Kapsamlı bu yarışmayı ilk defa düzenliyoruz. Aldığımız reaksiyon ve gördüğümüz ilgi bizleri öğrencilerimiz adına hem sevindirdi hem de umutlandırdı. Bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Böylelikle, öğrencilerimizin ülkemiz hakkındaki bilgi birikimlerine ve ailelerimizin bu konudaki farkındalıklarına katkı sağlayabilmeyi umuyoruz.” Kaynak SES Berlin

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.