ASAYİŞ BERKEMAL

ABONE OL
10:47 - 21/08/2021 10:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sultan Abdülaziz’in saltanatının sonu, sultan Abdülhamit’in saltanatının ilk yılları (IRAK) KERKÜRK, Musul’da baş kaldırırlar çoğalır.

İstanbul Hükümeti’nin de derdi, vergi paraları gelsin gerisi önemli değil diye düşünür. Kerkük Musullu idare edenlere arada bir sorulur durumlar nasıl diye? Yöneticilerden gelen cevaplar asayiş berkemal derler. O dönemin Vilayet gazetesi her zaman başlık atar. Padişahın şahane idaresi altında, Kerkük ve Musul’da asayiş berkemal diye.

Fakat işin iç yüzü hiç de öyle değildir her gün kavga dövüş terör cinayet kol gezmektedir. Bu Gidişata Kerküklü şeyh Rıza Efendi dayanamaz ve şu mısraları yazar  ”Katl’ü nehb-i eşkıyadan millet oldu payimâl. Emnü asayiş yine elhamdülillah berkemâl.

Eşkıyanın cinayet ve yağması yüzünden millet ayaklar altında kaldı ama, Allah’a çok şükür asayiş yine de iyi durumda.

Aynen eskisi gibi.

Memleket haberlerini dinlemeye korkar olduk. Bir gün yangın haberi bir başka gün sel haberi, bir başka gün kadın cinayetleri bir başka gün trafik kazaları memleket yangın yeri olmuş, pahalılık almış başını gitmiş.

AKP’li belediye başkanı Mehmet Özeren çıkıp evi yananlar için öyle evler yapacağız ki, evin yanmayanlar keşke bizimde evimizde yansaydı diye biliyor.

Bir bakıyorsunuz, biz her yere yetişiyoruz deniyor, AKP genel başkanı çıkıp bizim yangın söndürme uçağımız yok diye biliyor.

Peşinden iban numarası veriyor, bir başka yönetici çıkıp Taliban`a ılımlı bakıyoruz diye biliyor.

Yandaş basın, her şey çok güzel deyip başlık atıyor, muhalefet ise başka bir telden çalıyor.

AKP o kadar oy kayıp ettiği halde CHP oyları hala %26 ise burada bir sorun var demektir.

AKP’li yöneticiler Türkiye’nin beka sorunu Afganistan’dan başlar diyor, yahu siz ilk önce sınırları kontrol edin, yangınlara karşı önlemler alın, binlerce hektar alanlar yandı, milyonlarca hayvan telef oldu, dere yatağını imara açmadan önce önlemini neden almadınız?

Ülke sanki savaştan çıkmış gibi, işgal edilmiş.

Fakat şu doğru Afganistan’da %20-25 Türkmen nüfus var. Bence Türkiye’nin beka değil Zekâ sorunu var.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.