Arife günü Nürnberg’de güney kabristanı doldu taştı

Arife günü Nürnberg’de güney kabristanı doldu taştı

ABONE OL
00:24 - 10/04/2024 00:24
Arife günü Nürnberg’de güney kabristanı doldu taştı
3

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kabristan ziyaretinde Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’de hazır bulundu.


Ramazan bayramı nedeniyle, Nürnberg’de geleneksel toplu mezar ziyareti yapıldı Güney Mezarlığında (Südfriedhof) bulunan Müslüman Kabristan ziyareti, DİTİB ’in de yer aldığı Arbeitkreis Müslime (Müslüman Çalışma Grubu) tarafından gerçekleştirildi.

Ziyarete Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan ile çok sayıda vatandaşımız katıldı. Dualardan önce Nürnberg Mevlâna Camisi Başkanı Hasan Aslan bir konuşma yaparak şunları söyledi:


GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYORUZ
“Baştan Sayın Başkonsolosumuz Fatma Taşan Cebeci’yi, Din Hizmetleri Ataşemiz Necmettin Saydan’ı ve hazır olan hazır olanları hürmetle selamlıyorum. Burası İlk Müslüman mezarlığıdır. Ondan sonra 2 ve 3’üncü hatta 4’üncü bölümlerde bizlere tahsis edildi. Bizlerin gerçekten bir Müslüman mezarlığına ihtiyacı var. Kabir ziyaretleri bizim açımızdan önemi büyük. Biliyorsunuz efendimiz mezarlıkları ziyaret ederdi. Bizde onun geleneğinde, bunu devam ettiriyoruz ve geçmişlerimize hediye göndermiş oluyoruz “.


BAŞKONSOLOS TAŞAN: YURD DIŞINDA İLK KEZ KABİR ZİYARETİNDE BULUNUYORUM

Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci’de konuşmasında ramazanın son günü olduğunu ifade ederek, geleneksel kabir ziyaretine dahil olduğu için gerçekten çok mutluyum. Daha önce yurt dışında hiç kabir ziyaretinde bulunmadım. Buda gazel bir hatıra olacak. Ama sizler içinde başka hatıralar canlanıyor. Sevdikleriniz, dostlarınız, yakınlarınız burada, onları yolcu ettiniz. Cebeci, Türk toplumunun ve diğer topluklarında Almanya’nın bir parçası olduğunu ifade ederek şöyle devam etti. İsteklerinizde haklılık varsa devam edin, ancak bu şekilde başarılı olabiliriz.

DUALAR EDİLDİ
Konuşmaların ardından çeşitli milletlere ait hocalar dualar etti. Hazır bulananlar kendi yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek, ayrı ayrı dualar ettiler ve kabirleri suladılar.

Taner TÜZÜN/ NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.