*** Almanya, Türkiye’yi Türklerle yıktı: 2-0

*** Almanya, Türkiye’yi Türklerle yıktı: 2-0

ABONE OL
00:56 - 16/06/2019 00:56
*** Almanya, Türkiye’yi Türklerle yıktı: 2-0
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanya, Türkiye’yi Türklerle yıktı: 2-0

Almanya’da düzenlenen 2010-2011 UEFA U-17 Şampiyonası Elit Tur 4. Grup Maçında Türk Milli Takımı Almanya’ya 2-0 mağlup oldu

Krefeld’teki Grotenburg stadyumunda oynanan karşılaşmaya Sercan, Selim, Aykut, Taha Can, Ahmet Yılmaz, Kadir Arı, Okay Yokuşlu, İbrahim Yılmaz, Mehmet Erkut Şentürk, Okan Deniz, Kerem Çağatay ilk on biriyle başlayan Ay-Yıldızlı ekip karşılaşmada iyi mücadele etmesine rağmen sahadan mağlup ayrılan taraf oldu.

u17-mil-mac-e.jpg

Bu maçta Alman milli takımında Koray Günter, Robin Yalçın, Emre Can, Samed Yeşil, Levent Ayçiçek, Kaan Ayhan ve Okan Aydın adlı Türk asıllı futbolcular mücadele etti.

u17-mil-mac-d.jpg

Karşılaşmanı gollerini 11. dakikada Türk asıllı Alman futbolcular Samed Yeşil ve 59. dakikada Levent Ayçiçek kaydetti.

Karşılaşma sonrası Türk gazetecilere açıklamada bulunan teknik direktör Abdullah Ercan, maça tedirgin başladıklarını ancak sonradan dengeyi sağladıklarını belirterek, ”Galibiyeti getirecek pozisyonları bulduk ama değerlendiremedik. İkinci devre maçın kontrolü bizdeydi. Basit bir gol yedik. Sonuçta kaybettik” dedi.

u17-mil-mac-b.jpg

Milli takım olarak önlerinde iki maç olduğunu ifade eden Ercan, ”Şu an için bir şey söylemek için Ukrayna maçının sonucunu beklememiz lazım. Gerçek şu ki Almanya avantajlı durumda” diye konuştu.

u17-mil-mac-g.jpg

Ercan, kendi beklentisinin U-17 takımından çok oyuncunun Ümit Milli Takıma yada A-Milli takımına gideceği olduğunu vurgulayarak Alman Milli takımında forma giyen Türk oyuncular konusunda da bunun tamamen tercih meselesi olduğunu belirtti.

u17-mil-mac-c.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal da bugün Grotenburg Stadı’nda yedi Türk oyuncunun oynadığı Alman Milli Takımı ve iki tane yabancı oyuncunun olduğu Türk Milli Takımı’nın mücadele ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

”Alman milli takımında forma giyen Emre Can ve Levent çok yetenekli çocuklar. Bizim takımımız da çok yetenekli. Üstün oynayan taraf bizdik ancak galip gelemedik. Bir ara sahada altı Türk oyuncu Alman milli takımında forma giydi. Skor belki gelmedi ama buradan Türk futboluna çok önemli değerler geleceğine inanıyorum. Yurtdışındaki tüm oyuncularla ciddi temas halindeyiz. Davetiyeler çıkarıyoruz. Okul aile durumundan dolayı burayı tercih etmelerine saygı duyuyoruz. Almanlar düşünmeli çok fazla Türk oynuyor. Ama Almanlar da bunu iyi entegre ediyorlar. Bizi seçmediler diye kızgın değiliz. Onlara hak veriyoruz. Türklerin burada olmasında gurur duyuyoruz.”

u17-mil-mac-f.jpg

Almanya adına gol atan Samed Yeşil de gol attığı için mutlu olduğunu ve gelecek maçlara konsantre olacaklarını söyledi.

u17-mil-mac-h.jpg

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.