Berlin’de 23 Nisan ve 1 Mayıs bu yıl yardım amaçlı şenlikle kutlandı

Berlin’de 23 Nisan ve 1 Mayıs bu yıl yardım amaçlı şenlikle kutlandı

ABONE OL
18:52 - 01/05/2024 18:52
Berlin’de 23 Nisan ve 1 Mayıs bu yıl yardım amaçlı şenlikle kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiyemspor ve ‘Dosteli Evde Hasta Bakım Servisi’nin Berlin’deki iş insanlarının, sivil toplum kuruluşları, dernek ve spor kulüplerinin katkılarıyla düzenlenen şölende toplanan tüm gelirler geçen yıl olduğu gibi deprem bölgesi Hatay’da kurulacak 2. Sağlık Evi’ne bağışlandı.

Şölene Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Başkonsolos Yardımcısı Nağı Tayru, muavin konsolos Mehmet İnanç Aslan, Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşavir Vekili Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, iş insanları sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkent Berlin’in gözde kulüplerinden Türkiyemspor’un Blücherstr.’deki tesisleri ve spor sahasında düzenlenen şenlikte konuşan başkonsolos Şanlı, tüm katılımcılar ile çocukların 23 Nisan’ını ve 1 Mayıs Bahar Bayramı’nı kutlayarak,

“Türkiyemspor Kulübü’ne ve Dosteli ’ne bu güzel etkinlik için, Atamızın bizlere, çocuklara, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu güzel günde, bu güzel havada, burada böyle vatandaşlarımızla hep birlikte bu coşkuyu yaşıyoruz. Bu yüzden çok mutluyum. Başkanımın da söylediği gibi tabi diğer bir anlamlı yanı daha var bu güzel etkinliğin. Buradan elde edilen gelirler Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, yapımına başlanacak ‘Aile Sağlık Merkezi’ne bağışlanacak. O açıdan da tabi ki bugün düzenlenen etkinlik ayrı bir anlam taşıyor. İnşallah bu güzel günde hep birlikte böyle güzel bir şekilde hem bu milli bayramımızı idrak edeceğiz, hem de deprem bölgemize yardım faaliyetini gerçekleştireceğiz. Teşekkür ederim” dedi.

Türkiyemspor Başkanı Durmuş Ali Matur ise; başta Başkonsolos Şanlı olmak üzere tüm katılımcıları ‘Hoş geldiniz’ diyerek selamladıktan sonra konuşmasına; “Değerli dernek başkanları arkadaşlarımız, bugün aslında 23 Nisan’da kutlamamız gereken ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, zaman darlığından dolayı 1 Mayıs’a erteledi.

1 Mayıs’ta özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı unutmamaları için vesile olarak bugünü organize ettik. Sağ olun, teşekkür ederiz, ayağınıza sağlık geldiğiniz için.

Bugünün asıl başka bir anlamı var. Bugün yapmış olduğumuz organizasyondaki bütün gelirleri Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yapımı planlanan sağlık ocağına bağışlayacağız. Teşekkür ederim. Sevgili başkanlarınız, siz de hoş geldiniz. Teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.