Almanların sonbahar tatilinde Antalya birinci sırada

Almanların sonbahar tatilinde Antalya birinci sırada

ABONE OL
12:29 - 29/09/2021 12:29
Almanların sonbahar tatilinde Antalya birinci sırada
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HolidayCheck´in verilerine göre Almanya´daki sonbahar tatili dönemine denk gelen 4 Ekim ile 1 Kasım arasındaki günlerde Antalya Bölgesi açık arada birinci sıradadır. Bunun yanısıra Mayorka ve Girit Adası da tercih edilen tatil bölgesinin arasındadır.

HolidayCheck´e göre Antalya Bölgesi´nin bu kadar çok tercih edilmesinin başlıca nedeni son derece iyi olan performans/fiyat oranı. Dünyadaki diğer tatil bölgeleri geçen iki yıllık dönemde fiyatlarda artışa geçerken, Antalya Bölgesi´ndeki fiyatlar hemen hemen aynı kaldı, sadece yüzde ikilik küçük bir artış gözlemlendi.

O yüzden Türkiye´nin Akdeniz Bölgesi, açık arada sohbaharda son kez sıcak ve güneşli bir tatil yaşamak isteyen Almanların en çok sevilen destinasyon durumundadır.

İkinci sırada Mayorka gelmekte. Fakat Mayorka´da tatil yapmak isteyenlerin yüzde on oranında bir fiyat artışını kabul etmek zorunda bırakılıyor. Mayorka´nın komşu adaları Ibiza ve Menorka´da bu artış yüzde 15´i bile buluyor. Sadece Formentera Adası´nda bu konuda sevindirici bir gelişme mevcut: Oradaki fiyatlar öteki adaların tersine yüzde 15 indi!

Kanarya Adaları´ndaki durum, şu anda devam etmekte olan yanardağı patlamasından dolayı belirsiz. Yanardağın aktiviteleri devam ederse Kanarya Adaları rezervasyonlarda ciddi bir düşüş yaşayabilir.

Almanlar tarafından sonbahar tatili için en çok tercih edilen destinasyonlarda üçüncü sırada ise Yunanistan´ın Girit ve Rodos Adaları yer alıyor. Fakat orada da tatilcileri yüzde on oranında bir fiyat artışı bekliyor ki bu fiyat artışı Yunanistan´ın kara bölgelerinde yüzde 20´yi, hatta 50´yi bile bulabilir.

Portekiz ve Madeira Adası yüksek riskli bölgeler listesinden çıkarıldığı halde şu an Almanlar tarafından pek tercih edilmiyorsa bu durum ABD için tamamen farklı: ABD, sınırlarını tam aşılı kişilere açtıktan sonra ABD aramaları HolidayCheck´te ani bir şekilde yüze 130 oranında arttı. Resim: © HolidayCheck AG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.