Afganistan’ın Başkenti Kabil’de Cuma Namazında Bombalı Saldırı

Afganistan’ın Başkenti Kabil’de Cuma Namazında Bombalı Saldırı

ABONE OL
00:04 - 15/05/2021 00:04
Afganistan’ın Başkenti Kabil’de Cuma Namazında Bombalı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir camiye Cuma namazı sırasında yapılan saldırıda en az 12 kişi hayatını kaybetti.

Afgan yetkililer yaptıkları açıklamada, hayatını kaybedenler arasında patlamanın olduğu caminin imamının da bulunduğunu, saldırıda en az 15 kişinin de yaralandığını belirtti.

Polis yetkilileri bombanın tam namazın başladığı sırada patlatıldığını açıkladı. Saldırının hedefinin caminin imamı olduğu ileri sürülürken saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Afganistan’da başkent Kabil başta olmak üzere ülkenin çeşitli noktalarına zaman zaman düzenlenen bombalı saldırıların sorumluluğunu IŞİD ya da Taliban üstleniyor.

Taliban ve Afgan hükümeti Ramazan Bayramı nedeniyle karşılıklı olarak üç günlük ateşkes ilan etmişti. Ülkede geçtiğimiz hafta yapılan saldırılarda da 90’dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen Afganistan’ın Başkenti Kabil’de Cuma Namazında Bombalı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan’ın Başkenti Kabil’de Cuma Namazında Bombalı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan’ın Başkenti Kabil’de Cuma Namazında Bombalı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.