Afganistan’da Askeri Üsse Bombalı Saldırı

Afganistan’da Askeri Üsse Bombalı Saldırı

ABONE OL
14:52 - 29/11/2020 14:52
Afganistan’da Askeri Üsse Bombalı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Afganistan’ın Gazni eyaletinde bir askeri üsse bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 30 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bölgedeki sağlık kurumlarının yöneticisi Baz Muhammed Hemat, Amerika’nın Sesi’ne, saldırıda en az 21 askerin de yaralandığı bilgisini verdi.

Saldırıya uğrayan askeri üste Afganistan Ordusu’na bağlı özel kuvvetlerin bulunduğu belirtiliyor.

Öte yandan Zabul bölgesinde düzenlenen bir başka bombalı saldırıda da en az 3 kişi hayatını kaybederken 20’den fazla kişi de yaralandı. Saldırıda bölge yöneticisi Atta Han Hakbayan’ın hedef alındığı, ölenlerin arasında Hakbayan’ın korumalarının da bulunduğu ifade edildi.

Her iki saldırıyı da henüz üstlenen olmadı. Afganistan’da son haftalarda saldırılarda artış gözleniyor.

Bir süre önce Amerika ve Taleban arasında, bölgeden Amerika askerlerinin çekilmesi buna karşın Taleban’ın da terör örgütlerinin Afganistan’da yuvalanmasına izin vermemesi karşılığında bir anlaşma imzalanmıştı.

VOA tarafından geçilen Afganistan’da Askeri Üsse Bombalı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan’da Askeri Üsse Bombalı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan’da Askeri Üsse Bombalı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.