AB’den çatışmalar Lübnan’a sıçramasın uyarısı

AB’den çatışmalar Lübnan’a sıçramasın uyarısı

ABONE OL
17:03 - 06/01/2024 17:03
AB’den çatışmalar Lübnan’a sıçramasın uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in Hamas saldırıları sonrasında başlattığı saldırıların ardından Lübnan’ın da çatışmaların içerisine çekilme riskine dikkat çekti.

Lübnan’a gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulunan Borrell, Orta Doğu’da tansiyonun tırmanışından kaçınmanın zorunlu olduğunu söyledi ve İsrail’e yönelik olarak “bölgesel bir çatışmadan kimsenin kazanamayacağı” konusunda uyarılarda bulundu.

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan’daki temasları çerçevesinde Lübnan Başbakanı Necib Mikati’yla biraraya geldi. İkili İsrail’in devam eden Gazze saldırılarını ve İsrail Lübnan sınırındaki son durumu değerlendirdi.

Borrell, “Mavi hat (Sınır hattı) boyunca karşılıklı ateşin endişe verici bir şekilde yoğunlaştığını görüyoruz” dedi. İki ülke arasındaki mevcut sınır hattı Mavi Hat olarak biliniyor ve Birleşmiş Milletler tarafından haritalandırılan bu hat, İsrail güçlerinin 2000 yılında Güney Lübnan’ı terk ettikten sonra geri çekildiği alanı işaret ediyor.

VOA tarafından geçilen AB’den çatışmalar Lübnan’a sıçramasın uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB’den çatışmalar Lübnan’a sıçramasın uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB’den çatışmalar Lübnan’a sıçramasın uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.