ABD’de Üçüncü Mutasyon Vakası Florida’da

ABD’de Üçüncü Mutasyon Vakası Florida’da

ABONE OL
13:57 - 02/01/2021 13:57
ABD’de Üçüncü Mutasyon Vakası Florida’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsünün daha hızlı bulaşan türünün Amerika’nın Colorado ve California eyaletlerinin ardından Florida’da görüldüğü bildirildi. Dünyada ilk kez İngiltere’de görülen virüsün mutasyona uğramış bu türü Amerika’da bilinen üçüncü vaka olarak kayıtlara geçti.

Florida eyaleti sağlık bakanlığı yetkililerinin paylaştığı bilgilere göre virüsün daha hızlı bulaştığı düşünülen türünün görüldüğü vaka da tıpkı Colorado’da olduğu gibi 20’li yaşlarında erkek ve seyahat etmemiş biri.

California Valisi Gavin Newson Çarşamba günü yaptığı açıklamada virüsün mutasyona uğrayan ve daha önce İngiltere’de görülen daha bulaşıcı olduğu bilinen B.1.1.7 adlı türünün California’da ilk kez görüldüğünü açıklamıştı.

Amerika’da görülen üçüncü mutasyon vakasının tamamının seyahat etmemiş kişilerde görülmesinin kişiden kişiye bulaştığını ortaya koyuyor. Sağlık yetkilileri virüsün mutasyon ile daha kolay bulaştığını doğrularken, onaylanan aşıların bu türe karşı da etkili olacağını belirtiyor.

Amerika’da Corona tedavisi gören 125 binden fazla kişi yeni yıla hastanede girdi. Georgia eyaleti valisi Brian Kemp, hastanelerin Corona dışındaki hastaların ihtiyaçlarına yanıt verebilmesi için bir kongre merkezinin geçici hastaneye dönüştürüldüğünü açıkladı.

Arizona’da ise sağlık yetkilileri bu hafta hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 90 olduğunu bildirdi.

VOA tarafından geçilen ABD’de Üçüncü Mutasyon Vakası Florida’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Üçüncü Mutasyon Vakası Florida’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Üçüncü Mutasyon Vakası Florida’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.