MÜSLÜMANLARIN KADERİNİ HRİSTİYANLAR YAZAR!

ABONE OL
18:09 - 01/10/2020 18:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

MÜSLÜMANLARIN KADERİNİ HRİSTİYANLAR YAZAR!

Suudi Arabistan dünyada en fazla kanıtlanmış petrol rezervlerine sahip ülke.

Günlük petrol üretimi deseniz hemen hemen 10 milyon varil. Bu kadar rezerve sahip olup da bir ülke ekonomik sıkıntı çekecek desem inanır mıydınız? Doğal gaz rezervi deseniz dünyada beşinci sırada yer alıyor. Petrol sat, gaz sat ekonomi tıkırında gibi gözüküyor. Turizm derseniz zaten herkes biliyor, hac döneminde ülkeyi yaklaşık 2 milyon Müslüman ziyaret ediyor her yıl.

Petrol tamam, doğalgaz deseniz oda var. Üstüne birde her sene iki milyon hacı adayının ziyaretinden gelen geliri de ekleyin. Şimdi böyle bir ülke hem de Müslümanlığın merkezinde ise faizle borç bulmak için kapı kapı geziyorsa buna akıllı bir açıklama kim yapabilir. Akıl almıyorsa yaşananları kader dediğimde kim karşı çıkabilir. İMF bir yıl önce işler böyle giderse Arabistan beş yıl içinde iflas edebilir diye açıklama yaptı dolaylı yoldan. Arabistan deseniz borç peşinde ama 2015’te askeri harcamalarda Rusya’yı geride bıraktı ve tam 80 milyar dolar harcadı. Faizle borç bulup daha çok silah alarak dünyaya barış getirmeyi planlıyorsa ben bu işten bir şey anlamadım. Eğitime sağlığa yardımlara değil de silaha harcanan paralar mı dünyayı güzelleştirecek.

Peki Müslüman ülkelerin en zenginlerini bile savaş içine, yoksulluk içine ve borç çıkmazına sokacak kaderi kim yazmıştır sizce. İşte bu işin cevabı da ayet hükmünde sabittir.

 “Her insanın kaderini boynuna bağladık” der açıp okursanız eğer. Yani bilim ve teknolojiyi geliştirirseniz, çalışıp çabalarsanız budur kaderinizi belirleyen. Yan gelip yatarsanız, eğitim ve sanayi peşinde gidenler yazar kaderinizi. Onlarda size savaş yazar, kıtlık yazar, açlık yazar. Müslüman Türkiye, Müslüman Suriye ile kısmi savaş halindeyken Müslüman ırak topraklarına girmişse bu işte bir yanlışlık vardır. Birde bakarsınız ki Hıristiyanlar artık Müslüman kıyımını Müslümanlara bırakmış ve siz bunu kader olarak görmeye başlamışsınız. Ülkelere savaş ateşi düşmeden önce kardeşlik ve barış için dostça gideceksiniz. Ya aklınızı başınıza alıp geleceğinizi yönlendireceksiniz ya da geleceğinizi planlayanlara boyun eğip kaderinizi belirlemelerine müsaade edeceksiniz.

Ender Özerdem

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.