2022’ YE GİRERKEN

ABONE OL
00:13 - 31/12/2021 00:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yeni bir yıla daha merhaba demeye saatler kaldı. 21. Yüzyıla gireli neredeyse çeyrek asır olacak. 21. YY aynı zamanda yeni bir Binyıl (Milenyum) başlangıcıydı ve kapitalizm yeni bir evrimin eşiğinde, sömürgecilik yeniden şekilleniyordu. Müslüman ülkelerinde başlatılan sözde Arap Baharı aslında batı biatçılığının, yeni dünya düzenindeki sömürgecilerin isim değişikliği olacaktı. Afganistan’ın Taliban’a teslimi insanlık için utanç duyulacak bir gerçeklikti. Diğer taraftan kapitalizm pandemi dönemini fırsata çevirmeye devam ederek daha da vahşileşiyor. Buna karşın dünyada umut veren haberlerde alıyoruz: Şili’de devlet başkanlığı seçimlerini 35 yaşında genç solcu aday Gabrıel Boric kazandı.

TÜRKİYE’DE BUHRANLI YILLAR 

Milenyumla birlikte Türkiye’nin başına musallat olan siyasal İslam 2021’de de iktidarını sürdürdü. Başlangıçta Amerikan patentli, Ilımlı İslam’’ 12 Eylülcüler’le birlikte piyasaya sürüldü, devam ettirmek için Turgut Özal biçilmiş kaftandı. Turgut Özal aynı zamanda dünyaca ünlü ekonomistti(!). Turgut Özal’ın sona eren misyonuyla birlikte ,,Aydın Kıyımı’’ başladı, sözde Türban Krizi yaratıldı. Ilımlı İslam evrildi, AKP adı altında siyasal İslami parti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde iktidara geldi. (Gerek Ilımlı İslam gerekse Türk-İslam sentezi olsun kavram olarak bilimsel dayanağı olmayan uydurma ve kandırmaca söylemlerdir. Ama siyasal İslam doğru bir kavramdır. İslam doğuşu ve devlet olarak doğuşu, ona siyasallık kazandırır.)

AKP batıdan, liberallerden, sahte solculardan demokrasinin gelişeceği algısı yaratılarak koşulsuz destek gördü. AKP’nin birinci on yılı sonunda yeni bir anayasa söylemi ile otokratik yönetim yolları döşenirken, bunu görenlerin feryatları yetmez ama evetçileri ikna etmeye yetmedi. (Bir entelin neden yetmez ama evet dediğini ifade ederken, yargı atamalarındaki oranları örnek göstererek, daha demokratik olacağı savını öne sürüyordu, hiç inandırıcı gelmedi. Çünkü oranları dikkatle incelendiğinde Tek Adam yönetimini doğru gidiş aşikardı. Örneklerden sadece biri bu.)

2021 yılı biterken Türkiye’de siyasal İslam’ın iktidarı AKP gittikçe radikalleşiyor. Ekonomiden, eğitime, yargıya toplumun her alanına, devletin bütün kurumlarına fiili şeriat hükümlerini uygulamaya koydular. Demokrasinin en temel, en basit gereği olan muhalefeti devletin herhangi bir kurumuna kapatmak, denetim dışı bırakmak nasıl tanımlanır? Şahsım Devleti atanmışı İçişleri Bakanı yaptığı işleri kendi yapmıyormuş aslında, Allah yaptırıyormuş. Bundan daha dinci radikal söylem olabilir mi? AKP oligarşik bir iktidar ve yönetim yapısı kurdu.

Görünen köy kılavuz istemez. AKP iktidarda kaldığı her an Türkiye için yıkım olmaya devam edecektir, saldırganlığı artacaktır. AKP muhalefeti tanımadığını ilan etmektedir.

2022 yılında Türkiye ve dünya için barış ve mutluluk umutlarının gerçekleşmesini dilerim.

(NOT: Her yılın aralık ayında devletin hazinesi,, VURGUN’’ yemeye başladı)

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.