Pompeo: NATO büyümeli ve değişmeli

Pompeo: NATO büyümeli ve değişmeli

ABONE OL
19:03 - 08/11/2019 19:03
Pompeo: NATO büyümeli ve değişmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Macron’un ‘NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti’ çıkışının ardından ABD Başkanı Pompeo Berlin’de yaptığı konuşmada ’70 yılın ardından NATO büyümeli’ dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” açıklamasının ardından ABD Dışişleri Pompeo bugün yaptığı açıklamada “NATO büyümeli ve değişmeli aksi takdirde köhne bir hale gelme riski var” dedi.

İLGİLİ HABER

Macron: Şu anda yaşadığımız şey NATO’nun beyin ölümü

Berlin Duvarı’nın yıkılışının 30. yıldönümünde Berlin’de bir toplantıda konuşan Pompeo, NATO ile ilgili soruya “Yetmiş yıl geçti… NATO büyümeli ve değişmeli” diye yanıt verdi.

Pompeo Macron’un açıklamasına ilişkin “Eğer ülkeler NATO’nun ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlamadan güvenlik faydası elde edebileceklerine inanırlarsa, taahhütlerini yerine getirmezlerse NATO’nun etkisiz ya da köhne bir hale gelme riski var” dedi.

NATO 1949’da, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Sovyetler Birliği’nin ve sosyalizmin dünya çapında artmış olan ideolojik ve siyasi nüfuzunu ve askeri gücünü kırmak için kurulmuştu.

İLGİLİ HABER

Merkel’den Macron’a yanıt: NATO güvenliğimizin temeli

İLGİLİ HABER

Boyun Eğme: Batsın yeni dünya düzeni, Sovyetler varken farklıydı

İLGİLİ HABER

Berlin Duvarı ve gerçekler: Sınıf savaşının tek bir mücadele estetiği vardır…

İLGİLİ HABER

Avrupa Komünist İnisiyatifi’nden NATO’nun 70’inci yılında açıklama: NATO yok edilmelidir!

İLGİLİ HABER

‘NATO’nun bir ödevi daha var: Almanya’ya karşı set çekmek’

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.