72 YAŞINDA ELMA ŞEKERİ SATIP EVE KATKI SAĞLIYOR

72 YAŞINDA ELMA ŞEKERİ SATIP EVE KATKI SAĞLIYOR

ABONE OL
00:01 - 14/07/2022 00:01
72 YAŞINDA ELMA ŞEKERİ SATIP EVE KATKI SAĞLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan Gümülcineli vatandaşlarımızdan 72 yaşındaki İbrahim Tepeci, Elma şekeri satarak geçinmeye çalışıyor. Bir firmada çalıştıktan sonra emekli olan ikisi kız olmak üzere 4 çocuk babası İbrahim Tepeci, Elma şekerlerinin hazırlanmasında kullanılan malzemeleri Türkiye’den getiriyorum. Elma şekerinin lezzetli tadının ve güzel bir görüntüsünün olması nedeniyle Elma şekerine çocuklar kadar büyüklerde ilgi gösteriyor’’ dedi.

ELMA ŞEKERLERİNİ HAZIRLAMAK ZAHMETLİ VE ZEVKLİ BİR İŞ

Nürnberg’in en işlek cadde ve meydanlarında sattığı elma şekerlerini kendinin özenerek hazırladığını belirten İbrahim Tepeci, ’Elma şekeri nasıl hazırlandığı konusunda şunları söyledi: Elmaları marketten aldıktan sonra saplarını kesip çıkarıp iyice yıkadıktan sonra kurulayarak tahta çubukları elmalara saplıyorum. Tencereye şeker ve suyu koyarak 10-15 dakika kaynatıyorum. Limon suyu ve sağlığa zararı olmayan gıda boyasını ekleyip karıştırıyorum. Kıvamını ayarlamak için, kaşığın ucuyla alarak mutfak tezgâhına damlatıyorum. Bütün halinde tezgâhtan ayrıldığını şekerin iyi pişmiş olduğunu anlıyorum. Daha sonra elmaları hazırlanan şeker karışımına batırıyorum ve her tarafı şekerlenene kadar çeviriyorum. Yağlı kâğıt üzerine elmaları bırakıyorum ve sertleşinceye kadar bekletiyorum. Sonra şekerlenmiş boyalı elmaları birbirine değdirmeyecek şekilde satış arabamın camekânının içine koyup satışa sunuyorum.

ÇOCUKLAR ELMA ŞEKERİ İSTEDİĞİNDE KIZMADAN ALIN

Satış sırasında bazı sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Tepecik, bunlardan en önemlisinin çocuklar elmalı şeker almak istediğinde anne ve babalar çocuklara elma şekerini almamak için çekiştirip sürüklemeleri beni üzüyor dedi.

AHMET CAN’A TEŞEKKÜR

Yaşam koşulları nedeniyle bu işi yaptığını belirten Tepecik, Nürnberg’ en işlek merkezlerinden Plarer meydanındaki Mevlana restorandın önünde elma şekerlerinin satılmasına katkı sunan ve zorda kalanların dostu olarak bilinen iş insanı Ahmet Can’’a teşekkür ediyorum dedi.

CEP HARÇLIĞI KAZANIYORUM.

Nürnberg’in farklı caddelerinde satış yapabileceğime dair izin belgesinin olduğunu belirrten Tepecik cep harçlığım olacak şekilde kazanarak temel ihtiyaçlarımı karşılyorum dedi.

ÇOCUKLARIM ELMA ŞEKERİ  SATMA İŞİMİ BENİMSEMİYOR

Çocuklarının yaptığı işi benimsemediğini bu nedenle tezgâh başında durmadıklarını da belirten Tepecik, eskiden bizim sokaktan geçen elma şekeri, pamuk şekeri, kâğıt helva satanların peşine düşerdik ve kaybolduğumuzu düşünen ailelerimiz bizi bulduklarında biraz kızarlardı. Buna rağmen elma, pamuk şekercisinin mahalleye gelmesini beklerdik dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.