ZİHNİYETİNİZ VE DÜŞÜNCELERİNİZ DEĜİŞİRSE, TESLİM OLMAZ TESLİM ALIRSINIZ

ABONE OL
12:01 - 10/02/2024 12:01
3

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yasadığımız hayatta, Hepimiz doğamız gereği, değişimin ve dönüşümün birer parçasıyız. Zihniyet ve Teslimiyet her zaman birbirlerini tamamlayan unsurlardır.
Zihniyet değişimi, Bir kişinin düşünce tarzının, inançlarının tutumlarının ve genel olarak dünya görüşünün zaman içinde veya deneyimler sonucunda bakış acısının unsurlardır değişimi bazen bizlerin kontrolünde bazen de kontrolümüz dışında oluşuyor.
Bizlerin yeni bilgiler edinerek, farklı deneyimler yaşayarak, çevresel faktörlerin etkisi ve kişisel büyüme ve gelişim süreçlerinden kaynaklanmaktadır. Yeni bilgiler öğrendikçe, düşüncelerimiz ve bakış açımız değişir.
Bilgi eksikliğimizi giderdikçe ve hayatımıza yeni bilgiler kazandıkça zihniyetimiz değişir. Böylece Yaşadığımız olumlu ve olumsuz deneyimler sayesinde bizlerin daha güzel tecrübeler kazanarak ve daha olgun bir zihniyete sahip olmamıza sebep olmaktadır.
Zihnimiz yaşadığımız deneyimler, edindiğimiz bilgiler ve içsel gelişimimizle sürekli değişir, bu değişimler bazen radikal bir biçimde bazen de kademeli olarak gerçekleşir. Fakat zihin gelişimi ile birlikte gelen bir şey vardır ki, Oda teslimiyettir.
Teslimiyet, Bir düşünce veya inanç sistemimizin değişmesi ile değil bu değişime karşı açık olmayı da ifade eder. Zihin değişiminde en önemli olan şey eski fikirlerimizi, düşüncelerimizi terk ederek yeni bakış açısıyla hayata devam edebilmemizdir. Zihin değişiminin diğer nedeni bu süreç zarfında başkalarının etkilenmesidir.
Çünkü, insanlar çoğu zaman başkalarının düşüncelerinden etkilenerek farklı bakış açılarına maruz kalır ve kendi zihinlerinin şekillenmesine neden olur ve böylece teslimiyet önem kazanır. Başkalarının fikirlerini dinlemek, onlardan bir şeyler öğrenmek ve kendi düşüncelerimizi gözden geçirmek zihinsel olarak büyümemizin bir parçasıdır.
Kendimizi ve kendi düşünce süreçlerimizi anlamak, başkalarının etkisinden bağımsız olarak kendi değerlerimizi ve inançlarımızı belirlemenize yardımcı olur.
Böylece başkalarının zihniyetine teslim olma riskini azaltır. Zihniyetimize teslim olmamak için, kendimize sürekli yeni bilgiler edinmek, içsel dengemizi kurabilmek, açık fikirlilik, eleştirisel düşünme, Öz farkındalık Empati kurmak, zihinsel bağımsızlığımızı koruyarak sağlıklı bir zihniyet geliştirmemizi sağlayacaktır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.