YENİDEN TUNÇ SOYER!

ABONE OL
23:10 - 11/12/2023 23:10
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Seferihisar- İzmir hatında ESOT otobüsü ile seyahatimde yaşlı- genç, kadın- erkek bir çok insanın müdahil olduğu sohbetti dinleyerek notlarıma “ İzmir’de yeniden Tunç Soyer” başlığını attım.

Üniversite öğrencisi:

Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde belirlediği hedefleri tamamladığını açıkladı. Covid- 19, ülkede ekonomik gelişmeler, muhalefet belediye başkanı olma bahanelerine sığınmadı. Bu olumsuz gelişmeleri engel olarak görmedi.

Tunç Soyer Türkiye için alışılmış bir belediye başkanı profili olmadığı, olağan dışı yenilikçi, gençlere idol bir kişilik olduğunu çalışmaları ile ortaya koydu.

Turizimci kadın:

Ülkede, toplum üzerinde sert yönetici imajını yerle bir etti. Çağın bilim, teknik gelişimini izledi. Görev süresince mütevazi yaşam sürdürdü, iş arkadaşlarına, toplumun her kesimine saygı ve sevgi temelinde yaklaşım sergileyerek olması gereken yönetici İzmir’de figürünü yarattı.

Kültürel birikim, sosyolojik derinlik, küresel belediyecilik araştırması ve kendinden söz ettiren uluslararası belediyeler ile yarışını heyecanla izledik. Sanat, spor, bilim- teknik- kültür… çalışmaları İzmir’in çehresini değiştirdi.

Lise öğrencisi kız:

Sel, su baskınları, depremler vb afetlere önceden hazırlıklı, organizasyon olmuş, acil müdehale, çözüm sonuçlu çalışma ile Türkiye’de örnek belediye oldu.

Stajyer doktor:

Çocuklara, engellilere, yoksullara, yaşlılara salt yardım etme ile kalmayıp, onları dönüşüm proğramlarıyla toplumsal yaşama katıp, birey olma bilinci kazandırdı.

Yazılım mühendisliği okuyan kız öğrenci:

Tunç Soyer biz gençlere yenilikçi, örnek belediye başkanı oldu. Sert, asabi, donuk bakışlı, bağırıp çağıran yönetici imajına karşı sevgiyi, güleryüzülü olmayı topluma entübe etti. Ekip çalışmasını birlik, sevgi, güler yüzlü yaklaşımıyla çalışanlarında inanç, direnç yaratarak, kararlılık içinde projeleri zamanında sonuçlandırmanın örneğini Türkiye’ye yaşattı.

Gödence köylüsü:

Tunç Soyer’in yolsuzluğu var mı?

Tunç Soyer ‘in planlamaya alıp geride yarım bıraktığı projesi var mı?

Tunç Soyer belediye içinde aile yönetimi kurdu mu?

Tunç Soyar İzmir’i parsel parsel sattı mı?

… Bunları ne kadar uzatırsak uzatalım. İzmirliler bu türden sorularınıza hep bir ağızdan Kürtçe, Türkçe, Rumca, Lazca, HAYIR diyecekler.

Üzerinde hemşire forması olan genç kız:

Kendini bilmez insanların Tunç Soyer düşmanlığı: Yenilikleri özümseyememeleri. Alışa gelmiş düzenleri sürsün istiyorlar. Oysa, Tunç Soyer’e düşman olacaklarına, dostça yaklaşıp izleseler kendileri de yenilenip, aydınlanıp dönüşecek.

Mütevazi yönetici olmak insan olmaktır. Soyer insan olarak dik duruyor.

Demokrasiyi, demokrat olmayı söylemden çıkarılarak yaşam alanlarına taşıma tutumu budur.

Emekli hakim:

Tunç Soyer , kongrede açıktan Kılıçdaroğlu’nu destekledi.

Evet, açıktan destekledi

Ne var bunda? Parti içi demokrasi, insan olmanın gereği bu değil mi?

Yoksa sizce doğru olan!

Kongre öncesi Kılıçdaroğlu ile fotoğraflarını paylaşıp “ önlene kadar seninle” yazıp Özgür Özel kazandığında Kılıçdaroğlu paylaşımlarını silip Özgür Özel Fotoğraflarını paylaşıp “ Öl de ölelim genel başkanım.” İki yüzlülük tutum mu? Tunç Soyer’in kongre sürecindeki tutumu siyasi kimliği gereği parti çalışmasıdır. Belediye başkanı kimliği ile ne alakası var?

Genel Başkan Özgür Özel’in 38. Kongre sonrası konuşmaları dikkate alınmalı. Genel başkan değişime ilk partidaşlık, yoldaşlık, demokrasi vurguları yaparak başladığını görmeyen kör gözlere, duymayan kulaklara, demokrasi dokusuna uyum sağlayamayan beyinlere “Kıraldan çok kralcı kesilenlere itibar etmek, sizleri itibarsızlaştırır.“

Çatı ustası:

Tunç soyer, liyakat sahibi ekip çalışması içinde bilimsel çalışma sürdürerek, şehirin kendi dinamiklerinden yenilikler yarattı. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde, yerel yönetimleri izleme, denetleme, planlama, çalışma alanlarında kurum ve kuruluşların organizasyonlarına katılarak zihinlere İZ kazarak İZMİR adını uluslararası alanlara taşıdı.

İzmirliler yeniden; Tunç Soyer ile Cumhuriyet , Gündoğdu, Konak meydanlarında İzmir marşını söylemeye devam edecek!

Emekli mimar kadın:

İzmirliler yeniden Tunç Soyer’e kucak açacaklar.

Hakaret, yalan, fitne, düşmanlık…, salgılayan iki yüzlü oyuncular sahnelerden dehlizlerine kaçacaklar.

Hadi hayırlısı…

Ali Gültekin
Gazeteci / Yazar

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.