“Yarım asır sonra sizin temsilciniz olacağız”

“Yarım asır sonra sizin temsilciniz olacağız”

ABONE OL
09:50 - 18/04/2024 09:50
“Yarım asır sonra sizin temsilciniz olacağız”
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Heilbronn’da 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan Belediye Meclis Üyelik Seçimlerine Heilbronn Birliği (Gemeinsam für Unser Heilbronn) Türk basınıyla yaptığı basın toplantısı sonrası çalışmalarına start verdiklerinin açıkladılar.

Almanya’nın Heilbronn kentinde 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinde Heilbronn Birliği (Gemeinsam für Unser Heilbronn) Türk basınıyla bir araya geldi.

ASAP Holding yönetim kurulu Başkanı ve Belediye Meclis Üye adayı Gürsel Şen, Bölge çalışma Koordinatörlüğünde çalışmalarını üstlenen ve 1. Sırada aday listeye giren Sevinç Daş, seçim koordinatörlüğünü üslenen Halil Badak, yaptığı basın toplantısı sonrası çalışmalarına start verdikleri açıklamalarında bulundular.

YARIM ASRIN SONRASI SESİNİZ OLACAĞIZ

Bölgede Türkler ve yabancı uyruklu vatandaşlar için Belediye Meclisinde sandalye aldıkları taktirde, adına yapılan tüm Belediye Meclis çalışmalarında temsilen en iyi şekilde üsleneceklerini ifade eden iş insanı ve ASAP Holding yönetim kurulu Başkanı, Belediye Meclis Üye adayı Gürsel Şen,”“Ne yazık ki, göçmen kökenlilere Heilbronn Belediye Meclisi’nde şimdiye kadar bir üyelik temsilciliği verilmedi. Biz de 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak seçimlere en üst düzeyde hazırlıklarımızı yaptık ve vatandaşlara birebir gelerek seçim hedeflerimizi ve tanıtımlarımızı güçlendireceğiz ‚‘ifadesinde bulundu. Heilbronn bölgesinde 13 milyon Türk asıllı vatandaşın olduğu ve 150 ‚ye yakın milletin yaşadığı, Heilbronn’da yarım asırdan beri hiçbir yabancıya şans verilmediğini vurgulayan Şen, Heilbronn bölgesinde yaşayanların destekleriyle bir ilke imza atacağız. Belediye Meclisinde seçilip koltuğa sahip olduğumuz taktirde bölgemizde öncelikle yabancı düşmanı hat safhaya çıkan AfD yükselmesine engelleyerek bir kale olup ve çok sayıda önemli ilkeye imza atmış olacağız. Heilbronn bir sanayi kenti olmasının yanı sıra, büyük bir değişime imza atmamız için Belediye Meclisi çalışmalarımız için sizlerin ve Almanların oylarına ihtiyacımız olacaktır ‘‘dedi.

GÜVEN İNŞA EDECEĞİZ

Birinci sırada aday listesine giren Sevinç Daş, ‘‘Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinde Heilbronn Birliği (Gemeinsam für Unser Heilbronn) olarak kadın kotasına önem verilmesi, kadın adaylara olarak mutluyuz. Bazı ön yargıları kıracaklarını ve 40 adaydan 14 aday olarak seçilen kadınlara önyargılı bakışlarını kırdıklarını ifade etti. Seçim koordinatörlüğünü üslenen Halil Badak,’’ Çalışmaları hız verdiklerini ifade ederken şunlara değindi:’’ Özçelikler seçim süresince sosyal medyayı çok iyi kullanmanın yanı sıra, şehrin belirli bölgelerinde stant açacağız. Hafta sonları kahvaltı programları düzenleyip seçim hedeflerimiz anlatacağız.23 Nisan ulusal Çocuk bayramında hakla bir araya gelip programımızı anlatma fırsatı bulacağız. Sivil Toplum Kuruluş başkanları, dini merkezi kurumlarla bir arya geleceğiz. Çalışma programlarımızı tüm kurul ve kuruluşlara, seçime kısa kalan zamanda da seçmenlerimiz ulaşıp bizzat Heilbronn Birliği (Gemeinsam für Unser Heilbronn) programımız konusunda tanıtımını yapacağız. ‘‘dedi.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN GÖREVLERİ ŞUNLARDIR:

Seçmenlerimizin Belediye Meclisine seçildiği taktirde, üyelerin görevi konusunda bilgilendirmek için şu görevde bulunurlar: ‘‘Belediye bütçesini onaylamak, Belediye de yatırım planlarını yapmak, Belediyenin diğer kararlarını almak, Belediyenin denetimini yapmak, Belediyenin hizmetler sunmasını ilişkin ve önerilerde bulunur, Belediyenin çalışmalarını kamuoyuna bildirmektir.”

‘‘MEKTUPLA OY ‘‘BİR ALTERNETİF

Mektupla oy kullanmanın da bir alternatif olacağını değinen Gürsel Şen,’’ 19 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 16 yaşına giren her bireyin oy kullana hakkı vardır. Her bireye seçim pusulası postayla gönderilecektir. Alınan oy pusulayı tarif edildiği gibi doldurup postayla gönderme imkânının da bir alternatif olduğunda altını çizmek istiyorum ‘’dedi.

Temel IŞIK /HEİLBRONN

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.