“Ürdün’de ABD askerlerine yönelik saldırıyla ilgimiz yok”

“Ürdün’de ABD askerlerine yönelik saldırıyla ilgimiz yok”

ABONE OL
10:35 - 29/01/2024 10:35
“Ürdün’de ABD askerlerine yönelik saldırıyla ilgimiz yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran’ın Birleşmiş Milletler misyonundan yapılan açıklamada Tahran’ın Ürdün’ün kuzeydoğusunda 3 Amerikan askerinin yaşamını yitirdiği saldırıyla bir bağlantısı ya da ilgisinin olmadığı belirtildi.

Devlet haber ajansı IRNA’da yayınlanan açıklamada İran’ın Amerika üssüne yönelik saldırıyla bir bağlantısı ya da bir ilgisinin olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, bölgede ABD güçleri ve direniş grupları arasında çatışma olduğu, bunun misilleme saldırılarına neden olduğu kaydedildi.

Başkan Biden insansız hava aracıyla düzenlenen saldırı nedeniyle İran’ın desteklediği grupları suçlamıştı.

Saldırının bölgedeki gerilimi oldukça arttırmasından ve çatışmaların yayılmasına neden olmasından endişe ediliyor.

Saldırının ardından Biden ve Savunma Bakanı Austin ABD’nin kendi seçeceği yer ve zamanda karşılık vereceğinin mesajını vermişti.

VOA tarafından geçilen “Ürdün’de ABD askerlerine yönelik saldırıyla ilgimiz yok” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ürdün’de ABD askerlerine yönelik saldırıyla ilgimiz yok” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ürdün’de ABD askerlerine yönelik saldırıyla ilgimiz yok” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.