Umman da petrolden uzaklaşıp turizme yakınlaşmak için kolları sıvadı

Umman da petrolden uzaklaşıp turizme yakınlaşmak için kolları sıvadı

ABONE OL
14:34 - 13/12/2021 14:34
Umman da petrolden uzaklaşıp turizme yakınlaşmak için kolları sıvadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Umman turizmi canlandırmak için iddialı bir plan ortaya koyuyor: Petrolden uzaklaşıp turizme yakınlaşmak.

Umman 2040 Ekonomik Vizyonunun ekonomik temellerinden biri turizmden elde edilen geliri artırmaktır. 2019’da Umman, bir önceki yıla göre yüzde 12 artışla yaklaşık 3,2 milyon turisti ağırlamıştı. Umman şimdi turizm gelirlerini 22,5 milyar dolara çıkarmak için çalışmalar başlattı.

Umman, ekonomisini 2040 yılına kadar petrol gelirinden bağımsız hale getirerek turizmden yılda 9 milyar riyal (22.5 milyar $) kazanmayı hedefliyor.

Saltanatın Turizm Müsteşarı, Pazar günü Umman-Suudi Arabistan Turizm Yatırım Toplantısı’nda özel bir röportajda, ülke çapında bir turizm yatırımları kümesi oluşturma planlarının halihazırda devam ettiğini söyledi.

Turizm Müsteşarı Maitha Al Mahrouqi, “Salgın başlamadan önce Umman, 2019’da turizmden yaklaşık 1,2 milyar riyal gelir sağlıyordu. Artık 2040 yılına kadar turizmden yılda yaklaşık 9 milyar riyal kazanma hedefine ulaşma yolunda ilerliyoruz.” dedi.

Al Mahrouqi, yaptığı açıklamada Umman’nın farklı yerlerinde tema parkları, doğa turizmi, su parkları ve eğlence merkezleri kurma planlarını uyguladıklarını ve sadece uluslararası turistlerden değil, bölgesel turizmden de yararlandıklarını vurguladı.  Resim: © Oman Ministery of Heritage and Tourism

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.