Uluslararası Nürnberg Döküm Fuarına 50 Türk Firması Katıldı

Uluslararası Nürnberg Döküm Fuarına 50 Türk Firması Katıldı

ABONE OL
00:02 - 09/06/2022 00:02
Uluslararası Nürnberg Döküm Fuarına 50 Türk Firması Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uluslararası Nürnberg Döküm Fuarına 50 Türk Firması Katıldı. Sektör ,2021 yılında 9,5 milyar dolar ihracatta bulundu.

Nürnberg’de açılan ve her iki yılda bir yapılan Uluslararası Alüminyum Döküm ve Kalıp Teknolojileri Fuarı’na (EUROGUSS 22) 50 Türk firması katıldı. Türk firmaları, bu ihtisas fuarında, göze çarparken, üretimlerinin yüzde 50’sini ihraç ettiklerini vurguladılar.

İHRACATIMIZ 9.5 MİLYAR DOLAR

Önceki gün açılan ve 10 Haziran’da sona erecek olan fuarda yer alan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Proje Sorumlusu Meltem Özcan fuara 50 Türk firmasının katıldığını, ihracatımızın ise, 2021 yılında 9,5 milyar dolar olduğunu vurguladı.

 ÜÇ ŞEYE DİKKAT EDİYORUM

Hidelsan Hidrolik &Pnömatik Ekipmanları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sahibi Salih Torbalı ise şu bilgileri verdi:

„ Fuara, İstanbul Anadolu yakasından ikinci kez katılıyoruz. Macaristan ve Romanya’ya ihracatımız var. Ben Teknik Üniversite Makine Mühendisiyim. Kırk yıldır bu işle meşgulüm. İmalatı yaparken üç şeye dikkat ediyorum. 1- enerji tasarrufu,2- iş güvenliği ve 3-işverimliliği…Bir makine yaptığınızda, bir insanı kopya çekmek gibi oluyor fakat, şekil değişikliği var. İnsanlarda iskelet var, makinelerde çelik var. İnsanda kalp ve kan dolaşımı var, makinelerde hidrolik var. İnsanlarda beyin var, Makinelerde elektrik ve otomasyon var. Son dönemde bunu bir bütün olarak alıp, en verimli şekilde müşteriye sunuyoruz „

İHRACATIMIZ YÜZDE 90

Çelikel, Alüminyum Döküm İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş satış bölümü uzmanı İrem Öğütcü de şöyle konuştu:

Şirketimiz 1968 yılında kuruldu. Ben ailenin üçüncü kuşağıyım. Firmamız dedem Osman Deniz tarafından kuruldu.  2016’dan beri bu fuara katılıyoruz. Şirketimiz, alüminyum yüksek basınçlı döküm yapmakta, ihracatımız yüzde 90`nı buluyor. Bu ihracatımız ağırlıklı olarak Avrupa ülkeleri oluyor.

FUARDA YER ALAN MAMÜLLER ŞÖYLE:

Aksesuarlar, CAD, CAE, CAM, Kontrol Ekipmanları, Taşıma Ekipmanları, Bertaraf, Çevre Koruma, Dişli ve Teknoloji, Rehberlik Sistemleri, Sertleştirme Makineleri, Endüstriyel Sağlığı ve Güvenliği, Manipülasyon Mühendisliği, Malzeme Test, Ölçme Sistemleri, Metal, Kalıp, Baskı Makineleri Sürücüler Profesyonel Edebiyat, Kalite Güvence, Düzenlenmesi ve Kontrol Teknolojisi, Araştırma ve Geliştirme, Hizmetler, Sobalar, Yüzey Montaj Teknolojisi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.