Ukrayna’dan Rusya’nın İran SİHA’larına Savunma Planı

Ukrayna’dan Rusya’nın İran SİHA’larına Savunma Planı

ABONE OL
22:44 - 26/09/2022 22:44
Ukrayna’dan Rusya’nın İran SİHA’larına Savunma Planı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ve güvenlik şefleri, Rusya’nın, İran yapımı taarruz SİHA’ları kullanarak Odesa bölgesinde saldırıları arttırmasının ardından Moskova’nın “yeni tür silahlar” kullanmasına karşı atılacak adımları ele almak üzere bugün toplandı.

Rusya, Odesa’daki hedeflere en az beş saldırı düzenledi. Odesa Bölgesel İdaresi Sözcüsü Serhiy Bratçuk, düzenlediği brifingte, Rusya’nın son birkaç gündür insansız Şahid-136 araçları kullandığını bildirdi.

Bratçuk, saldırılardan birinin bugün erken saatlerde güneydeki Odesa bölgesinde bir askeri hedefi vurduğunu söyledi ancak bu askeri hedefin ne olduğunun ayrıntısını vermedi.

Odesa Bölgesel İdaresi Sözcüsü Bratçuk, “Düşman füze tasarrufu yapmaya çalışıyor. Bu Şahid’ler çok daha ucuz. Çok daha sık ve çift olarak kullanılabiliyor. Düşmanın bu kamikaze araçlarının birkaç tanesini bir saldırı için kullanabildiğini gördük” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Cuma günü, Rusya’nın İran yapımı insansız hava araçlarını kullanmasını kınamıştı. Kiev de İran Büyükelçisi’nin akreditasyonunu geri çekmişti.

SİHA tedarik ettiğini yalanlayan İran ise buna “orantılı eylemle” yanıt vereceğini kaydetmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Zelenski’nin bugün Ordu Komutanı Valeriu Zalujnyi, Askeri İstihbarat Örgütü Başkanı, Savunma Bakanı ve diğer üst düzey güvenlik ve askeri yetkililerle görüştüğü bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Görüşme sırasında katılımcılar, düşmanın yeni tür silahlar kullanması konusuna odaklandı ve bu araçlara karşılık verme planlarını ortaya koydu” denildi, ancak planların ayrıntılarına yer verilmedi.

Cephede Himars roket sistemleri, Javelin tanksavar silahları, Türk yapımı Bayraktar SİHA’ları, Şubat sonunda başlayan ve yedi aydır devam eden savaşın gidişatında gözle görülür etki yarattı.

Ukrayna’nın güneyindeki askeri yetkililer, Cumartesi günü, Odesa ve Pivdennyi limanları yakınında deniz üzerinde Şahid-136 SİHA’larının vurulduğunu bildirmişti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, daha büyük boyuttaki İran yapımı Muhacir-6 insansız hava aracının Ukrayna’da ilk kez vurulduğunu bildirmişti.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’dan Rusya’nın İran SİHA’larına Savunma Planı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’dan Rusya’nın İran SİHA’larına Savunma Planı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’dan Rusya’nın İran SİHA’larına Savunma Planı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.