***  Ücretsiz bilgisayar tamirciliği öğreniyorlar

*** Ücretsiz bilgisayar tamirciliği öğreniyorlar

ABONE OL
23:57 - 15/06/2019 23:57
***  Ücretsiz bilgisayar tamirciliği öğreniyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bighelp Derneği
Başbakan Merkel
ile buluşacak



NEUKÖLLN’DE ÖRNEK PROJE

mustafamakinistportre.jpgMustafa Makinist’in kurduğu dernek Neukölln’ü hareketlendirdi
Ücretsiz bilgisayar tamirciliği öğreniyorlar
Berlin’de göçmen kökenlilerin en yoğun yaşadıkları ilçeler arasında bulunan ve sorunlarıyla gündemden düşmeyen Neukölln ilçesi’nde açılan ücretsiz bilgisayar tamirciliği kursları büyük ilgi görüyor.
Mustafa Makinist’in hayata geçirdiği yardım kuruluşu BIGHELP’in kurslarına katılanlar, büyük şirketlerin, okulların ve devlet kuruluşlarının bağışladıkları bilgisayarları söküp takarak, çalışır hale getiriyorlar.

YENİ KURSLAR AÇACAĞIZ

Eski bilgisayarları tamir edip yeniden devreye sokarak hem doğayı koruduklarını hem de hayır işlediklerini dile getiren Mustafa Makinist, cumartesi ve pazartesi günleri gerçekleştirilen kursların gördüğü yoğun ilginin kendilerine benzeri yeni projeler için cesaret verdiğine işaret edip “Gençlerimiz, kendilerine yararlı gördükleri doğru projeleri değerlendirdiklerini bu kurslara katılarak gösterdiler. Kursiyerlerimiz hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de kollarına bir altın bilezik takıyorlar. Büyük başarı kazanan bu projeyi kendi ilçelerinde gerçekleştirmek isteyenlerle tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız.” diye konuştu.

MERKEL KABUL EDECEK

Federal Almanya Başbakanı Bayan Merkel de Makinist ve öğrencilerini “Jugendintegrationforum” etkinliği çerçevesinde mayıs ayında kabul edecek.
ha-ber.com-berlin
bilgisayara.jpg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.