Türkiye’den Bağdat’a Seyahat Uyarısı ve İtidal Çağrısı

Türkiye’den Bağdat’a Seyahat Uyarısı ve İtidal Çağrısı

ABONE OL
13:57 - 30/08/2022 13:57
Türkiye’den Bağdat’a Seyahat Uyarısı ve İtidal Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanlığı, Bağdat’ta yaşanan son gelişmeler dolayısıyla Türk vatandaşlarının zorunlu haller dışında bu şehire seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bağdat’ta güvenlik durumunun bozulmaya başlaması göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında anılan şehire seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır. Halihazırda Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın ise, Bağdat’ta kitlesel gösterilerin gerçekleştirildiği mahallerden uzak durmaları, Bakanlığımızca ve Bağdat Büyükelçiliğimizce yapılabilecek ilave uyarı ve duyuruları takip etmeleri ve kişisel güvenlikleri bakımından müteyakkız olmaları faydalı olacaktır” denildi.

“Şiddet olaylarından endişe duyuyoruz”

Dışişleri Bakanlığı Bağdat’taki gelişmelere ilişkin yayınladığı başka bir açıklamada ise, şunları kaydetti:

“Bağdat’ta bir süredir yaşanan gelişmeler, ülkenin istikrarı, birliği ve güvenliği bakımından tehlike arzeden bir hal almıştır. Dost ve kardeş Irak’ın istikrar ve güvenliği, Türkiye için hayati önemdedir. Bu itibarla, ülke geneline yayılan şiddet olaylarından endişe duyuyoruz.
Bu çerçevede, tüm kesimleri itidale ve sağduyuya davet ediyoruz. Mevcut siyasi ihtilafların suhuletle ve kapsayıcı diyalogla çözüme kavuşturularak, Irak halkının huzur ve esenliğinin sağlanmasını temenni ediyoruz.”

Gerilim sürüyor

Irak’ta geçen yıl yapılan genel seçimlerin galibi Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla “siyasetten tamamen çekildiğini” duyurdu.

Sadr destekçisi bir grup da başkentte hükümet binaları ile yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’de bulunan hükümet sarayı önünde toplanarak hükümeti protesto etti.

Alınan güvenlik önlemlerine rağmen beton bariyerleri yıkarak hükümet sarayı önünde toplanan Sadr yanlısı grup, burada hükümet yetkililerini istifaya çağırdı.

Ülkede gerilim bugün de sürüyor. Reuters haber ajansına göre, Yeşil Bölge’ye bu sabah çok sayıda roket atıldı. Ajans, dünkü çatışmalarda yaklaşık 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

VOA tarafından geçilen Türkiye’den Bağdat’a Seyahat Uyarısı ve İtidal Çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’den Bağdat’a Seyahat Uyarısı ve İtidal Çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’den Bağdat’a Seyahat Uyarısı ve İtidal Çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.