Türkiye Irak Saldırısının Sorumluluğunu Reddetti

Türkiye Irak Saldırısının Sorumluluğunu Reddetti

ABONE OL
22:16 - 21/07/2022 22:16
Türkiye Irak Saldırısının Sorumluluğunu Reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye, Irak’ın kuzeyinde 8 kişinin öldüğü, 23 kişinin de yaralandığı saldırıda sorumluluğu olduğu iddiasını reddetti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır” denildi.

Açıklamada ”Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Irak’ın Dohuk Vilayeti’nin Zaho İlçesi’nde bir dere kenarına bugün (20 Temmuz) gerçekleştirilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği; 23 kişinin ise yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir” denildi.

”Dost ve kardeş Irak halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denilen açıklamada Türkiye’nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu kaydedildi.

Türkiye’nin terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürüttüğü belirtilen açıklamada, ”Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır” ifadeleri kullanıldı.

Savunma kaynakları da, söz konusu olaya ilişkin TSK’nın suçlanmasını “algı operasyonu” diye eleştirdi.

Savunma kaynakları tarafından yapılan açıklamada, “Irak’ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiği, örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğu” öne sürüldü.

Açıklamada, “Terör örgütü PKK/KCK’nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin, dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığı kaydedilerek, söz konusu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığı” ifadelerine yer verildi.

Irak hükümeti Türkiye Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nı çağırıyor

Irak hükümetiyse saldırının ardından Türkiye Büyükelçiliği’ndeki Maslahatgüzarı istişare için çağırma kararı aldı.

Irak devlet haber ajansı INA’nın haberine göre hükümet saldırının ardından Ankara’ya yeni büyükelçi atama sürecini de durdurmaya karar verdi.

Yapılan açıklamada kabinenin Dışişleri Bakanlığı’na Bağdat’taki Türk Büyükelçisinin saldırıyı protesto amaçlı çağrılması talimatını verdiği kaydedildi.

Irak hükümetinin saldırıyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne de şikayet maktubu göndermeyi planladığı belirtildi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yapılan açıklamada sekiz kişinin öldüğü ve 23 kişinin de yaralandığı saldırıdan Türk Silahlı Kuvvetleri sorumlu tutulmuştu.

VOA tarafından geçilen Türkiye Irak Saldırısının Sorumluluğunu Reddetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye Irak Saldırısının Sorumluluğunu Reddetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye Irak Saldırısının Sorumluluğunu Reddetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.