“Türkiye ABD’den 40 Adet F-16 Satın Almak İstiyor”

“Türkiye ABD’den 40 Adet F-16 Satın Almak İstiyor”

ABONE OL
12:13 - 08/10/2021 12:13
“Türkiye ABD’den 40 Adet F-16 Satın Almak İstiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Reuters Haber Ajansı, Türkiye’nin ABD’den 40 adet F-16 savaş uçağı satın almak için talepte bulunduğunu iddia etti. Konuyla ilgili ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan haberde, uçaklarla birlikte Türkiye’nin ayrıca mevcut uçakları için 80 adet de modernizasyon seti talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin talebinin hali hazırda Yabancı Askeri Satışlar süreci kapsamında değerlendirme aşamasında olduğu ve bu çerçevede ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Kongresi’nin onayına tabi olduğu ifade ediliyor. ABD Kongresi’nin olası satış işlemine onay vermeme yetkisi bulunuyor.

Reuters Haber Ajansı konuyla ilgili olarak bir soru yönelttiği ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price “Politikalarımız gereği, Dışişleri Bakanlığı, askeri satış ya da transferler konusunda resmi olarak Kongre’ye konu iletilene kadar bilgi paylaşmıyor”dedi. Benzer şekilde Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de konuya dair soruları yanıtsız bıraktı.

Türkiye, 2019 yılına kadar son teknoloji ürünü F-35 savaş uçaklarının üretim ortakları ve müşterilerinden biriydi ve 100’den fazla sayıda bu uçaklardan sipariş vermişti. Ancak Ankara’nın Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın almasının ardından ABD yönetimi Türkiye’yi F-35 savaş uçakları programından çıkardı.

Türkiye mevcut durumda üretim sürecinden çıktığı F-35’leri müşteri olarak da teslim alamıyor.

VOA tarafından geçilen “Türkiye ABD’den 40 Adet F-16 Satın Almak İstiyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye ABD’den 40 Adet F-16 Satın Almak İstiyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye ABD’den 40 Adet F-16 Satın Almak İstiyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.