Türk kökenli vatandaşlar da seçti

Türk kökenli vatandaşlar da seçti

ABONE OL
18:45 - 26/09/2021 18:45
Türk kökenli vatandaşlar da seçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Federal Almanya`da yapılan Parlamento seçimlerinde Alman vatandaşı olan Türkiye kökenli seçmenlerde e oy kullandı. Türk kökenli Alman vatandaşı seçmenler seçim hakkında düşüncelerini dile getirdiler.

Süleyman Dinçer (54) Duisburg:

“Bir Türk kökenli Alman vatandaşı olarak seçme hakkımı kullandım.  Sandık aracılığıyla fikrime ve düşünceme yakın siyası partiye oyumu verdiğim ve bu fırsatı değerlendirdiğim için de çok mutluyum.  Tüm seçim hakkı olan vatandaşlara da büyük sorumluluk düşüyor, seçimlere katılıp oy hakkını kullanmalı. Ümit ederim ki, sandıktan çıkacak olumlu sonuç toplum barışını sağlayacak hak ve adalet uğruna çaba gösteren ve azınlıkların ezilenlerin dilek ve taleplerine çözüm yolunda mücadele veren partilere yansır” dedi.

Özlem Kaya (41) Oberhausen:

“Herkesin kendisine göre bir siyasi düşüncesi var, bunu da sandığa giderek oyumuzu kullanarak vatandaşlık görevimizi yerine getirmemiz lazım.”

 

Ali Rıza Bozkurt (41):

“Almanya’da doğdum büyüdüm. Bana verilen vatandaşlık hakkımı seçime gidip oyumu kullanarak yerine getirdim. Siyasete ancak oy hakkımızı kullanarak yön verebiliriz. Şayet bunu yerine getiremiyorsak o zaman sızlanmayacağız, gidişattan şikayetçi olmayacağız, verilen kararlar ve kanunlardan razı geleceğiz” dedi.

 

Cumhur Genç (57) Nagold:

“Katılım çok yoğundu.  Oyumuzu kullanarak vatandaşlık hakkımızı yerine getirdiğim için mutluyum. Seçimler Almanya için inşallah hayırlı olur ve hak eden siyasi parti kazansın” dedi.

Solingen’de yaşayan Mehmet, Dilek, Reyhan ve Taha Ünverdi ailesi oy hakkını ideolojilerine uyan Sosyal Demokratlar Partisi, SPD’den yana kullandılar.

ha-ber.com/Hüseyin Gül /Duisburg
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.